1. türkiye saati ile 20:00'da başlayacak olan basketbol süper lig playoff final serisi 4. maçıdır. seride durum şuan itibariyle 2-1 fenerbahçe üstünlüğünde olup, ev sahibi avantajı ile durumu 3-1'e getirmeye çalışacak fenerbahçe ile, seriye tutunmaya çalışacak olan anadolu efes'in karşı karşıya geleceği, kıran kırana bir maç olacaktır.

    yayıncı kuruluşlardan ntv spor ve lig tv 3 kanallarından maç naklen verecektir.

    barış hersek'in 8 dakika 23 saniye görev aldığı 7 haziran 2016 fenerbahçe - anadolu efes maçında obradovic'in verdiği kritik kararları sürdüreceği, fenerbahçe'nin kupayı ne kadar çok istediğini seyircisine bir kez daha göstereceği maç olacaktır.

    efes cephesinde, normal sezondaki ortalamalarının çok çok üstüne çıkan gard oyuncularının ilk maç ve üçüncü maçta yaptıkları savunma hatalarını tekrar etmemeleri durumunda belki de türkiye basketbol süper ligi tarihinin en çekişmeli final serisi maçı olacaktır.
    ilgaz
  2. dünkü maçta biraz hakemlerin kurbanı biraz da guardlardan istedigi katkiyi alamadigi icin maçi verdi.ahmet cakinin goreve gelmesiyle goze daha hos bir basketbol oynadıkları aşikar . ama ivkovic doneminde kalan aliskanlik maalesef ahmet cakiyla beraber devam etmekte 85 -87 yenildikleri macta kirilma anlarinda granger ve heurtelin sacmalamasiyla maci vermislerdi.dün bir ara 10 sayi geriye dustukleri macta sert savunma ve hizli hucumlarla esitligi sagladilar ancak yine ondan sonra eski aliskanlik devam etti once huertelin kullandigi acele ucluk daha sonra saricin bireysel hucumlari bence anadolu efesin yenilmesindeki en buyuk etkendi.
    ote yandan fenerbahce cephesinde ise kadro derinliginin vermis oldugu avantaj ve iki supriz ismin kalinic ve melihin katkilariyla seride şu an ondeler takim oyununu iyi oynuyorlar datome zaten dun maci tek basina alan adamdi onun her ne kadar takimin lideri bogdanovic gibi gozuksede esas kilit oyuncu datome tabiikide(evet hayraniyim)
    anadolu efes seride esitligi saglamak istiyorsa once datomeyi durdurmali ardindan kirilma anlarinda bireysel hucum.degil de takim oyunuyla sayi bulmalari gerekir
  3. alex tyus rotasyona takildi diebler uzun bir aradan sonra kadroda mac cok sert basladi
  4. iki kanalın spikerlerine hayranım sanki fenerbahce yabanci bir takimla mac yapiyor mk
  5. granger ne zaman oyuna girse efes surekli geriye dusuyor 2.02 1 ceyrek 19 16 mola efes
  6. diebler ı rotasyona sokup tyus u almaması maçı kaybettirecek olan hatadır efes için.
    huertel in kesinlike atılması gerekiyordu.
    vesely'e yaptıgı hareket kesinlike cezasız kalmamalı.
    fenerbahçe 3.periyotta maçı bitirir.
    26-18 ilk periyot sonucu fenerbahçe .
  7. dogusun icine lebron kacmis
  8. ahmet cakınin gereksiz oyuncu degisiklikleri yuzunden fark yine acildi 5.24 39 29
  9. anadolu efes'in daha önce hiç yapmadığı stilleri denemesi ile fenerbahçe'nin kolektif oyununu seyircisi önünde sergilediği maç olmaya devam ediyor.

    ilk yarı dixon üçlüklerine kalinic'in ve vesely'nin desteklerinin gelmesi, fenerbahçe'yi takım olarak hücuma sürükledi.

    efes'in çirkef oyun kurucusu yüzünden vesely'nin gösterdiği tepkiye teknik faul çalınması hakemlerin deplasman takımı savunduğunu göstermiş oldu. aşil tendonu sorunlu olan bir oyuncuya öyle tekme atınca teknik faul mü oluyor? ^:hoş, isterse dibine kadar sağlam olsun^

    bogdanovic'in maça ısınması için maç başında yaptığı denemelerin başarısız kalması, dixon'ın direksiyona geçmesine neden oldu. ikinci yarıda bogdanovic kontrolü eline alacak mı, bekliyoruz.

    maç bu şekliyle sonlanmaya doğru giderse, fenerbahçe fiziksel yorgunluklara ve yıpranmalara rağmen kupayı abdi ipekçi'de alacaktır.
    ilgaz
  10. datome'nin gizli silah ve kilit oyuncu olduğunu bir kez daha ispatladığı maçtır.

    ikinci yarısında fenerbahçe cephesinde bogdanovic ve datome için yüksek beklentiler olacaktır. efes cephesinde ise doğuş kariyerinin en iyi maçını oynamayı sürdürecektir. dunston merkezli stilin devam etmemesi işlerine yarayacaktır.
    ilgaz