1. gördüğüm kadarıyla tartışmalar hep soyut mertebede dönüyor: milli egemenlik, cumhuriyet, meclis, vs... halbuki somut soruları sormak lazım. sor bakalım, bağıra bağıra sor:

    - "14 senedir ne yaptın da başkan olunca her şey daha iyi olacak diyorsun?"
    - "daha 1.5 sene evvel 10 bin doların üzerinde diye övündüğün kişi başı milli gelir şu anda nerede, neden sesin çıkmıyor?"
    - "her gün, yurt dışında ve yurt dışında, sivil, asker, polis insanlar ölüyor. başkan olunca ne yapacaksın da bu ölümler duracak?"
    - "kürt sorununu çözeceğim dedin, çözdün mü? daha beter yaptın"
    - " demokrasiyi geliştireceğim dedin, geliştirdin mi? affedersin içine ettin"
    - "14 yıldır ne istedin de vermedik?"
    - "şu anda elini kolunu bağlayan nedir? iyi şeyler yapacaksan buyur yap! elini tutan kolunu bağlayan mı var?"
  2. orada bulunan akp'li ve mhp'li vekillere seslenmek isterdim: koca koca adamlarsınız, bir türkü tutturmuşsunuz, tayyip erdoğan'ı başkan yapacağız diye. sizin hiç utanmanız sıkılmanız yok mu? tayyip erdoğan sizin kadar çabalamıyor be başkan olmak için! bu ne yardakçılıktır? en koyanı da, kendinizi maymun ettiğiniz yetmezmiş gibi, bizi de maymun ediyorsunuz. memleket kan gölüne dönmüş, bunu konuşturmuyorsunuz, beyefendi hangi güç ve imkanı elde etmeli, bunu tartışıyoruz! yuh be yuh!
  3. yeterli sayıyı bulup meclisten veya halktan onaylandığında mecliste kocaman yazan 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' yazısının kaldırılmasını düşündüğüm görüşmeler.
  4. güldür güldür şovla yarışır bir senaryoya sahiptir. kapalı oylamanın düzenini bozan da meclis tv den bihaber akp vekillerine göre periscope yayını yapan chp lilermiş. hata sizde değil ama sizi o meclise seçende.
    nerde cumhuriyetin ilk yıllarında çok partili sisteme geçmek içün yırtınan atatürk dönemi, nerde başkanlığı getirmeye çalışan ve bu esnada kendi vekiline bile güvenmediğinden kapalı oylamayı komedi filmine çeviren 1. sultan tayyip dönemi
    wtf
  5. 338 evet, 134 ret, 2 çekimser, 5 boş, 1 geçersiz şeklinde oylanan görüşme.

    10 ocak 15:00'da tekrar görüşülecek.
  6. bu adamlar televizyonun canlı yayınladığı bir oylamada açık açık anayasaya aykırı hareket edip suç işlemişlerdir. bir de bu adamların kapılar ardında neler yaptığını sizler düşünün. bir kişide onur, gurur olmaz mı be? şimdiden anayasaya uyma zorunluluğu duymazken o çok istedikleri tek adam yönetimiyle beraber hsyk'nın ele geçirilmesi sonucu neden anayasaya uysunlar ki?
  7. 347-350 evet oy bekleyen beni umutlandırmıştır.
    akpli milletvekilleri öyle reziller ki birbirlerine güvenleri yok,saygıları yok.

    hayır oyu veren vatansever mhp'liler bugün rahat uyuyacaklardır. umarım bundan sonraki turlarda kapalı oylama(!) gerçekleşir ve bazı vekiller insafa gelirse, kabul olmayan maddeler muhakkak olacaktır. kim bilir belki de refarandumdan döneriz. böylece de akp'nin çöküşü başlar.
  8. nasıl osmanlı'nın son zamanlarında istanbul hükümeti görevini yerine getirme işte aynı bugün de tbmm görevini yerine getirmemiş, mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarının kan, acı ve uykusuz geceler geçirerek kurdukları cumhuriyetimizin temellerine dinamit koymuşlardır.
  9. burada halkın haberi yok diyenler var ama sanırım o halkın nasıl habere ulaştıklarını gözardı ediyorlar. tabi ki ben de isterdim halkımızın büyük çoğunluğu haberdar olsun tartışsın, tartsın fikrini beyan etsin. fakat, öyle bir halkımız, öyle bir kültürümüz, öyle bir eğitimimiz yok. haberlerde bugün oylandığı bilgisi verilse açık saçık ve tarafsız mı verilecek sanıyorsunuz (öyle ise çok naifmişsiniz) hayır propaganda olarak verilecek, başkanlık sisteminin artılarından, erklerin aslında ayrı kaldığını hem ayrı olmasa aslında daha bile iyi olacağı, kültürümüzün böyle olduğu falan gibi bir sürü saçma sapan temelsiz dayanaksız bilgi ile sunulacak. ve bu bize komik gelecek bilgilere ne olacak biliyor musunuz? çoğunluk tarafından kabul edilecek.

    ayrıca ne kadar üniversite okumuş olsak da 'düşündüğümüzü' düşünsek de kapitalizm öyle bir kuşatmış ki bizi, kölelik ahlakımız bunları tartışmaya ağır basıyor. büyük çapta bir tek gösteri olmuyor, çünkü küçük çapta olanlara katılmıyoruz.

    bizi çalışan hayvanlar haline getirdiler yıllar içinde. eskiden üniversite öğrencilerinin yaptığı protestolar için haklılık payları var ama daha toylar, çalışan olmadan nasıl çalışanı anlayacaklar diyordum. şimdi çalışırken nasıl hayvanlaştığımı, duyasızlaştığımı görüyorum. köleleştiğimi görüyorum ve bir şey yapamıyorum. şimdi artık üniversitelerin protestolarının önemini anlıyorum, biz çalışanlar artık insan değiliz çünkü. kar yağdığında bile tepkimizi koyup işe gitmemezlik yapamıyoruz. gerekirse hayatımızı riske edip geliyoruz.

    refendum, sistem bunlar değişir ve biz izleriz, sadece izleriz, çünkü biz çalışan hayvanlarız, çünkü biz köleleriz.
  10. türkiyede yaşayıpta türk vatandaşı olarak oy kullanabilen her aklı fikri yerinde kişinin
    din dil ırk meshep parti gözetmeksizin (okuma alışkanlığı olmayan bir millet olduğumuz için)
    deniz baykalın 9 ocak 2017 meclis konuşmasını dinlemesini ısrarla tavsiye ediyorum ve bizleri tekrar padişahlık rejimine döndürmeye çalışanların ne yaptıklarını bilerek günü geldiğinde haklarını nasıl araması gerektiğinin farkına varmış bir şekilde oyunu kullanmasını istiyorum.

    teşekkür ederim.

    edit; link yenileme..