1. basligin acilmamasina sasirdim dogrusu ve sembolik de olsa, kimse altina bir sey yazmayacak da olsa acmaya karar verdim.
    adalet yuruyusu ve-her sey yolunda giderse- bu miting bir kac acidan onemli:

    - gosteri ve yuruyus hakki demokratik cercevede bu kadar kapsamli kullanilmamisti uzun zamandir. kabul edilmesi gereken bir gercek olarak sonlara dogru cikan olaylar sebebiyle gezi de dahil. turk insani protesto hakkinin aktif ve uyumlu kullanimi nedir gormus oldu.

    -duydugum kadariyla chp bayragi-isareti vs kullanilmayacakmis. bence bu da onemli ve olumlu bir gelisme.keske bu haber daha cok yayilmis olsaydi ya da ne bileyim kilicdaroglu aksener'e fln sen de gel cagrisi yapsaydi. umarim sag muhalefet de bir sekilde destek verir.

    -bu mitingin tetikleyicisinin bir yargi karari olmasi da onemli. kuvvetler ayriligi vurgusu yapiliyor aslinda dolayli yoldan.

    dursun arkadaslar bu burada. ileride belki lazim olur.
  2. adalet ne demek desen tanımını yapamayacak üç milyon kişi toplanmış hak hukuk adalet diye bağırıyor. ak parti mitinglerinden farkı yok. bu ülke adam olmaz.

    kılıçdaroğlu da eline verilmiş kağıdı okuyor. ya arkadaş çıkıp iki laf edemiyorsan bırak bu işi. o gelmeden önceki enerjiyi yok etti adam.
  3. amaç güzel olsa da bir şekilde bana eksik gelen miting.
    zira adaletin gerçekleşebilmesi için demokratik ve eğitim- kültür seviyesi yüksek bir yerde yaşamak gerekiyor. orada adalet hak hukuk diye bağırabilmek için bunun olacağına inanmak yetmiyor maalesef. hayaller/hayatlar.
  4. evet eksik miting oldu. evet teorik olarak pek bir şey değişmedi ama şunu gördük ki 3 milyon insanın "adalet" derdi var. ve khksız yönetilmeyen bir ülkede, elimizde yaşamaktan başka hakkımız kalmayan bu ülkede, "gösteri ve yürüş hakkı"mızı kullandık. chp'yi günahı kadar sevmeyen eski solcular da oradaydı. çünkü tarih tekerrürden ibarettir ve bu tekerrürü değiştiren insandır. birgün gazetesinin attığı başlık her şeyi özetliyor aslında " bu halk asla teslim olmaz"
  5. halk tv mikrofon tutuyor gelenlere. 5 taneden 1 tanesi anlamlı konuşuyor. üzülüyorum.
    haydi diyelim saf, temiz vatandaştır konuşan, fakat yine bir yere varamıyorum.

    hak, hukuk, adalet tabii ki şart. kemal kılıçdaroğlu 'nun yüz ifadesini, duruşunu, ses tonunu görünce umutlanıyor insan.

    yine de eğitim şart diyorum. fanatiğin hiçbir siyasi tipi çekilmiyor.