• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
a bigger splash - luca guadagnino
tanınmış bir rock yıldızı olan marianne lane (tilda swinton), yönetmen sevgilisi paul (matthias schoenaerts) ile birlikte sicilya'nın güneyinde kalan, gözlerden uzak bir italyan adası olan pantelleria'da tatil yapmaktadır. ancak bu huzurlu ortamları, marianne'in eski bir arkadaşı harry (ralph fiennes) ve kızı penelope'nin (dakota johnson) gelişiyle bozulacak, kıskançlık ve tutku dolu bir ilişki sarmalı hepsi için tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. (sinemalar)


  1. kişiler arası ilişkilere odaklanan 2015 yapımı film. baş rollerde tilda swinton, ralph fiennes, dakota johnson gibi pek meşhur isimleri izliyoruz.

    çıplaklığa ve cinselliğe epeyce sırtını yaslayan film, yönetmenin başarıyla anılan 2017 yapımı diğer bir filmi call me by your name 'e benzer bir atmosferde geçiyor. fakat anlıyoruz ki call me by your name'in başarısında muhteşem coğrafi ögelerin katkısı tahmin ettiğimiz kadar da çok değilmiş. aynı cazip atmosfer bu defa a bigger splash'in başarılı bir film olmasını sağlayamıyor nitekim.

    kişiler arası erotik gerilim üzerinden akan filme aniden ekleniveren -ve hatta filmin kırılma noktalarından olan- mülteci sorunu gibi gerçek ve ciddi konular havada kalıyor. bir sınıf eleştirisi var ortada evet ama neden orada öylece sallanıyor anlamak mümkün olmuyor. şuraya da ciddi bir şeyler sıkıştıralım güzel durur denilmiş gibi gözüküyor.

    izlenmediği taktirde büyük bir kayıp olmayacağı fikrindeyim. trailer