• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
a very english scandal
a very english scandal, parlamento üyesi jeremy thorpe skandalını konu ediyor. ingiltere’de eşcinselliğin suç olduğu yıllarda politikacı jeremy thorpe’un büyük bir sırrı vardır. eski sevgili norman scott’ın ortaya çıkması onun için büyük bir tehlike oluşturur. norman ile geçmişteki birlikteliğinin duyulmasından korkan jeremy, başını belaya sokan durumlarla karşı karşıya kalır. eski sevgilisini ortadan kaldırmak için komplo kurmak ve adam öldürmeye azmettirmekle suçlanan jeremy hakim karşısına çıkmak zorunda kalır.


  1. 2018 yapımı, 3 bölümlük mini dizi. konusu birebir gerçek hayattan uyarlama. jeremy thorpe ölene dek bu konu hakkında film ya da belgesel çekilmesine izin vermediği için öldükten hemen sonra yapımcılar işe koyulmuş.

    sıkmayan, hugh grant'in oyunculuğu ile daha da izlenilir kıldığı bir yapım. konusu bakımından çok daha derin ve politik yönü ağır basan bir dram olarak ilerleyeceğini düşünürken yer yer komediye doğru kaçması ile konuyu ve oyuncuları harcadığını da yer yer düşündürdü. meğer hikayenin ana kahramanlarından biri olan norman scott da aynı fikirdeymiş, ki dizi hakkında fikri sorulduğunda "bir insanın öldürülmeye çalışılması gibi ciddi bir olayı komik bir şeymiş gibi anlatmak yakışmamış" gibi bir yorumda bulunmuş.

    buna rağmen ortalamanın üzerinde, tam bir ingiliz işi.
    mesut