• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
Yazar knut hamsun
açlık - knut hamsun
ünlü bir yazar olma sevdasıyla yanıp tutuşurken, bir yandan da açlıkla pençelesen bir gencin gerçekten duygulandırıcı öyküsü olan bu kitap, dünya edebiyatının başyapıtları arasında anılmaktadır.


  1. o kadar iyi hissettirir ki açlığı, o gün içerisinde yediğiniz herşeye sonsuz şükür etmenize yol açar. çok kısadır, ancak konu ve üslup bakımından çok yoğundur. okurken düşüneceğiniz bir eser.
  2. üniversite sıralarında maddi olarak sıkıntıda olduğum bir dönemde -sıkıntılı zamanlarda hep kitaplara koşmuşumdur- tesadüfen okuduğum bu roman resmen hayatımı etkiledi. etkiledi derken roman karakteriyle birlikte sefil bir yaşamı yaşıyor olmayı hissetmez mi insan? cidden aç kaldım ya. karakter gibi kemik aramadım ama açlığı yoğun bir şekilde yaşadım. sırf bu yüzden bu romanın bende yeri ayrıdır.

    ne gariptir ki eski arkadaşlarla geçmişi yad ederken ''ne geldiyse başımıza açlığı okuduktan sonra oldu'' diye geyik yapmışızdır.
  3. romana konu olan karakterin yani knut hamsun'un nasıl bu kadar onurlu ve gururlu olarak yorumlandığını bir türlü anlayamadığım kitap.

    adam norveç sokaklarında gezinirken "bugün nasıl bir yüzsüzlük yapsam, acaba kimlerin kalbini kırsam" diye düşünüyor.