• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.60)
adams aebler - anders thomas jensen
hapisten yeni çıkan neo-nazi adam, topluma hizmet etmek üzere papaz ivan'ın yanına gönderilir. ivan ona kilisenin önündeki elma ağacının meyveleriyle bir elmalı kek pişirme görevi verir. bu arada elmalar kuşların, solucanların ve şimşeklerin saldırısına uğrar. ivan, şeytan tarafından sınandıklarına inanır. adam ise tanrı tarafından sınandıklarını düşünmektedir, çünkü belki de kötülük diye bir şey yoktur.


  1. tamamen farklı bir kurguya sahip olduğunu en başından beri izleyicilere hissettiren bir anders thomas jensen filmi. zaman zaman insani kahkahalarla güldüren film sonunda tarif edemediğiniz bir duygu bırakiyor ve kafaniza kazinan bir danimarka filmiyle hayatinizin geri kalanina devam ediyorsunuz. oyuncu kadrosunda ise mad mikkelsen'in olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
  2. iyi ile kötü çatışmasına ciddi biçimde eğilen bu absürd ve çarpık kara komedi. adem'in elmaları aynı zamanda danimarka'nın en iyi yabancı film kategorisindeki oscar adayıydı. senaryo da anders thomas jensen'in ki bence son yılların en iyi senaryo yazarı ve yönetmenlerinden. bir de mads mikkelsen faktörü olunca gayet izlenilesi bir film olmuş.