1. mein kampf (kavgam) kitabını yazan diktatör...

    kitap o kadar kötü çevrilmiş ki okurken sinirim yapılanlardan değil çeviri hatalarından zıplıyor...
  2. konu vecizelerinden açılmış, bu insanlık düşmanı katliamcının korkaklığını paketleyip matah bir şeymiş gibi sunduğu bir lafı vardır:

    "kazanırsan, hiçbir açıklamaya ihtiyaç duymazsın. fakat kaybedersen, açıklama yapmak için orada bulunmamak en iyisi."

    katlettiği sosyalistlerin, yahudilerin, çingenelerin, demokratların, eşcinsellerin, engellilerin ve daha pek çok insanın hesabını vermeden siktir olup gitmiştir bu dünyadan.

    en içime oturan şeylerdendir bu tür diktatörlerin bu dünyada yargılanmadan, suçlarının cezasını çekmeden yokluğa karışması.

    edit:

    adolf hitler'in nazi rejimi pek çok diğer otoriter ve totaliter rejimlerle kıyaslanır. ağırdan hafife mussolini, stalin, fujimori, erdoğan vb. liste uzatılabilir.

    fakat bu noktada bir yanlıştan uzak durulmalıdır. hitler benzersiz bir insanlık düşmanıdır. diktatörlerin ve diktatör özentilerinin benzer noktalarının olması, ya da ırkçılığın pek çok ülkede baş göstermesi, antisemitizmin avrupa'da öteden beri var olması, yahudilerin portekiz'den tut ingiltere'ye kadar her yerde katliamlara maruz kalması ve daha pek çok olgu hitler'in yarattığı ölüm makinesinin benzersizliğini gölgelememeli.

    eğer kendine özgü koşulları aşırı genellemeyle görmezden gelirsek tarihten hiçbir ders alamayız.
    pinot
  3. birine çok benzetiyorum bi arkadaşıma
  4. bu arada ufak bi bilgilendirme yapayım.

    hitler için 1945 yılında berlinde öldü deniyor ama bunu hiçbir kanıtı yok.

    söylenenlerin aksine ruslar ikinci dünya savaşında hitler'in cesedini bulamadıklarını açıklamışlar. daha da ilginci bu açıklamadan 12 sene sonra yine ruslar aslında ceset bulmuştuk ve orada ölen hitlerdi diye başka bi açıklama yapmış. sonra 2009 yılına kadar ruslar bu kalıntıları falan kimseye göstermemiş. 2009 yılında connecticuttan bi arkeoloğa (bkz: nicholas bellatoni) izin veriyorlar, adam gidiyor dna karşılaştırması yapıyor ve sonuç olarak ne hitler diye aldıkları kafatası ile hitler'in dnası, ne eva diye aldıkları kafatasıyla eva'nın dnası eşleşiyor.

    bu senenin mayıs ayında fbi'ın açıklamasına göre de hitler'in berlinde kaldığı sığınağın altından ormana açılan gizli bi geçit bulunmuş. fbi hitler'in o geçitten çıkıp önce uçak daha sonra denizaltı aracılığıyla arjantine gittiğini, arjantinli yetkililerin 2 denizaltını karşıladığını, adolf'un saklanmasına yardım ettiğini, adını adolf leipzig yaptığını, arjantindeyken eva ile ayrıldıklarını ve 1984 yılına kadar oraya yaşadığını söylüyor.

    yaşadığına dair başka bi destekleyici olay : 1945 yılının ağustos ayında fbi los angeles bürosuna arjantinden mektup gelmiş.
    mektupta arjantine 2 tane denizaltının geldiğini, bu mektubu yazan adamın gelen alman denizaltılarını karşılayan 4 kişiden biri olduğu, hitler ve eva'nın ikinci denizaltından çıktığı, denizaltından çıkanları götürdükleri villaları, hitler'in kendisini falan tasvir ettiği yazılıymış.

    yine başka bi destekleyici şey : buenos airesteki deniz ataşesi 1945 yılında washington'a hitler ve eva'nın büyük ihtimalle arjantine gelmiş olduklarını falan yazmış. tam bu adamın yazdığı zamanla u-530 nazi denizaltının arjantinde görüldüğü zaman birbirine uyuşuyormuş.
    ama bu adamı takmamışlar bile...
  5. olay yaşıyor olması falan değil, yaşıyor da demedim zaten.

    olay dünyanın gelmiş geçmiş en büyük diktatörlerinden birinin kaçıp kurtulması, amerikanlara o kadar bilgi gitmesine rağmen hiçbir şey yapılmaması.

    ayrıca kendime bi araştırma falan yaptım o kadar, belki iki tane okuyan çıkar da bilgi edinir diye gelmiş o zaman ölmese bile şimdi ölmüştür diyor, allah razı olsun ya.
  6. arjantin'de 75 adet özel eşyadan oluşan nazi antikaları bulunmuş. tik

    yoksa gerçekten hitler 1945 yılında ölmedi ve teorilere göre arjantine kaçarken bu parçaları da yanında mı götürdü...