1. yani arada düşünüyorum da aklım almıyor.

    bi bakıyosun bi gün israile söverken tüm milletin dindar damarı tutuyor alkışlıyor felan ertesi gün israil ebedi dostumuz oluyor vardır bir bildiği deyip birdaha alkışlıyorlar.

    bi gün çözüm sürecini başlatıyolar. sürekli apoya övgüler analar ağlamasınlar ne olursa olsun devam edeceğizler hdplilerle kolkola gezmeler falan bu sefer milletin hümanist damarı tutuyor alkışlıyorlar. ertesi gün çözüm sürecini kaldırıyorlar bu sefer bitene kadar operasyona devamlar taş üstünde taş bırakmayacağızlar analar mutlu olsun oğullarınız şehid oldu lafları kullanılıyor. bu sefer de en milliyetçisinden daha milliyetçi oluyorlar sanki dün kolkola gezen kendileri değilmiş gibi sürekli hedef alıyorlar.

    yıllardır cemaatle ortaklık yapıp hocaefendiyle ülkeyle babalarının malı gibi oynarken milletin mezhepçilik damarı tutuyor hocaefendiye güzellemeler yapıyorlar stv den şaşmıyorlar bu durumu alkışlıyorlar. ertesi gün hocaefendi feto oluyor cemaat fettullahçı terör örgütü oluyor. millet de bu sefer din düşmanı kadar düşman oluyor dün güzellemeler yaptığı adamı münafık cemaatı hain belliyorlar bir daha alkışlıyorlar.

    yani abi anlamıyorum ya, nasıl ya nasıl bu kadar kolay manipüle edebiliyor ? hayır bizde mi sorun var anlamadım ki?
  2. ey halkım ben sizi bir kere sevdim anlamadınız, ikinci kere sevdim yine anlamadınız, siz sevilmeye müsaitsiniz...
    ozumm
  3. insanların çok kolay manipüle olmasıdır.
  4. bu başlığı tartışıp durmak lüzumsuz bir şey olacaktır. eğer bu durumdan çıkmak istiyorsak başlığın " akp'nin insanları manipüle etmesi nasıl önlenir? " olmalı idi zannımca. çünkü son 6-7 senemizin konusu tamamıyla bu ve bu konuda söylenen tüm kelamların bünye üzerindeki tek etkisi ise öfke.
    şimdi sakince öfkenize hakim oluyor, klavyenizden veya telefonunuzun ekranından usulcenek uzaklaşıyor ve bu durumu en azından kendi çevremde nasıl çözebilirim diye düşünmeye başlıyorsunuz. tam bu sırada bir papatya çayı yaparsanız sizin içinde faydalı olacaktır
  5. bu duruma karsi aklimda tek bir cümle led isikli tabelada beliriyor:
    "din halkın afyonudur." -karl marx