1. öncelikle (bkz: adamın dibi) .ben şu anda 20'li yaşların başındayım ve koyu fenerbahçe'liyim. yani alex'in fenerbahçe'de oynadığı çoğu maçı tv'den bi 10-15 maçını da tribünden izlemişimdir. hatta (bkz: 17 mart 2012 fenerbahçe galatasaray maçı) o direkten döndüğümüz 2-2'lik maçı da aziz yıldırım'ın locasında izledim galatasaray'a attığı o muhteşem golü.

    ben bu adam sayesinde daha da fenerbahçe'li oldum. bu adam keşke gitmeseydi de futbol hayatının sonuna kadar fenerbahçe'de oynasaydı, sonra takımda kalıp ölene kadar fenerbahçe'ye hizmet etseydi. aziz yıldırım ile o sorunlar keşke hiç olmasaydı ama olan oldu. inşallah birkaç sene içinde alex gelir bizim takımın teknik direktörü olur da yine bağrımıza basarız.

    son olarak alex'ten bir söz: (bkz: fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı)
  2. ağzımıza "bi alex değil" lafını kazandırmış olan futbolcu. iyidir hoştur. fenere yaptığı katkılar saymakla bitmez ama fener'in genel cünüplüğünden midir, avrupa'da başarı getirememiştir takımına. bu sebepten avrupa futbolunda yer edinememiş, adını duyuramamış futbolcudur. yine de yıllar yılı feneri sırtlamış, yaptığı katkılara göre değerlendirirsek, fenerbahçe'ye gelen en iyi yabancı futbolcudur. -tabikisi kariyer olarak roberto carlos olamaz-

    lakin gs'liyim ve alex mi hagi mi versusunu hiç sevmem, lüzumsuz yere kavga çıkartıyor, buralarda yaptığınızı görmeyeyim!!1!
  3. net bir fenerbahçe efsanesidir. istanbulspora attığı ilk golden marsilyaya attığı son gole kadar tonlarca defa bizi sevince boğan bu adama günü geldiğinde hak ettiği gecikmeli veda yapılacaktır diye umuyorum
  4. bir futbolcu daha yoktur ki alex kadar seveyim. bir diğer gol yoktur onun attıkları kadar mutlu olayım. seni çok seviyorum gönlü büyük adam. iyi ki varsın. iyi ki uğradın. iyi ki fenerbahçe.
  5. çok uzun bir süre fenerbahçe forması giymiş , fenerbahçe için elinden geleni ardına koymamış , sadece bir futbolcu değil , aynı zamanda fenerbahçe takımının en büyük taraftarlarından olan , gerek oyunuyla , gerek ise gösterdiği onurlu , saygılı davranışlarıyla sadece fenerbahçelilere değil bütün türk halkına örnek olmuş , şu ana kadar bana göre türkiye'ye gelen en büyük yabancı transferdir.

    öyle bir adamdır ki ;

    "bu sabah kontratıma son verdim.hayatımın en üzücü anlarıydı. Fenerbahçe bir oyuncu kaybetmiş olabilir ama bir taraftar kazandı. Her şey için çok teşekkürler."

    diye tweet atarak takım ile ilişkisinin kesildiğini duyurmuştur.

    heykeli yoğurtçu parka dikilmiştir. şöyle bkz

    (bkz: efsane adam)
    (bkz: adamın dibi)
  6. biyogrofisi indigo yayınlarından çıkan futbol efsanesi.

    halil beytaş tarafından çevirilen kitap, fenerbahçe kısımları hatırına katlanılabilir. çevirisi ve kurgusu oldukça kötü bir kitap. sürekli röportaj halinde ilerleyen kitapta kimin ne zaman konuştuğu anlaşılmıyor. çevirmen sağolsun brezilya liginde top koşturan her futbolcuyu lakabları ile tanıdığımızı var sayarak bir kendi ismini bir lakabını kullanıyor.

    fenerbahçe kısmına gelince de hakan bilal'in müthiş çabası ve ülkeden veda anılarından başka alex'in biyografisinden çok "dert ve tasa" çetelesi gibi.

    yine de alex'ten bir parçanın koleksiyonumda yer alması güzel.
  7. sensiz geçen gunlerin izdirabini seveyim dediğim biricik kaptanimiz