1. kendi kendine, delirmesin diye yazdığı blog meşhur olup şiirleri-sözleri dilden dile profilden profile yayılınca sonunda üşengeçliği bırakıp kitap çıkaran eskişehirli yazar-şair-filozof. aslen bir anadolu lisesinde felsefe öğretmenidir.
    çok meşhur olmuş ama ah muhsin ünlü nün yazdığı düşünülen alengirli şiir ali lidar'a aittir.
  2. " mahalle bakkalı, mesai arkadaşı, komşusu... coğrafi mecburiyet dışında hiçbir vasfı olmayan bir dolu insan, sizin bir kez bakmak için yanıp tutuştuğunuz gözlere her gün bakar... siz bakamazsınız... "adaletini s.keyim böyle işin..." demek gelir içinizden, bazen dersiniz..."

    ali lidar'ın tesirsiz parçalar kitabından.
    isk
  3. duygularıma tercüman olan adam. biraz üşengeç ama olsun seviyoruz kendisini.

    """çirkinsiniz! herkese yolladığınız samimiyetsiz toplu kutlama sms’leriniz kadar çirkinsiniz. mütemadiyen örnek aldığınızı söylediğiniz peygamberimizin fitne kuyusu amcası ebu leheb kadar çirkinsiniz, dünya güzeli ağaçları kesip kesip genişlettiğiniz yollar kadar çirkinsiniz, kutularda istifli paralar kadar çirkinsiniz, törenlerde plaket verdiğiniz iş adamları kadar çirkinsiniz, gözlerinizden akan, gözlerinizi bürüyen, hırs gibi, kin gibi, öfke gibi çirkinsiniz…

    bizse güzeliz. memleket kadar güzeliz. tek bir yaprağını bile incitmeye kıyamayacağımız ağaçlarımız kadar güzeliz. meydanlarda yuhlatılan annelerimizin gözyaşları kadar güzeliz. her gece cam kenarına tüneyip babasının eve dönmesini bekleyen soma’lı maden işçisinin oğlu seyit ahmet kadar güzeliz. allah’tan sizin için bile mağfiret dileyecek kadar, hidayet dileyecek kadar güzeliz. siz sizden olmayanı öldürmek isteyecek kadar çirkinsiniz, biz sizinle birlikte, hep birlikte kardeş kardeş yaşamaktan başka hiçbir şey istemeyecek kadar güzeliz…

    er ya da geç saracak güzellik çirkinliği. kucaklayacak. o zaman kuracağımız o güzel kardeşlik sofrasına sizi de buyur edecek kadar güzeliz biz…"""
  4. fazlasıyla içten yazar. tavsiyedir.
  5. !---- spoiler ----!

    insan insanın hayal kırıklığıdır...

    !---- spoiler ----!