• youreads puanı (9.57)


  1. nedendir bilmem ama şu daha hoş sanki
  2. barış manço'nun 1981 yılında yayımlanan "sözüm meclisten dışarı" isimli albüm çalışmasında, ali yazar veli bozar, gülpembe, dönence gibi hit parçalarıyla birlikte yer alan eseridir. 1999'da yayımlanan mançoloji albümünde parçanın yeni yorumu yer alır.

    parçanın ana vokalinde barış manço, geri vokalde ise deniz tüney vardır. sözü ve müziği barış manço'ya ait olup progressive rock tarzına hitap etmektedir. barış manço, bu parçanın müziğini, 1983'te yayımlanan yeni albüm çalışmasında ^:estağfurullah... ne haddimize!^ bulunan anonim halk türküsü çıt çıt çedene'yi yorumlarken de kullanmıştır. ayrıca, kurtalan ekspres grubuyla beraber 1973'te yayımladıkları neşet ertaş bestesi gönül dağı türküsünün 45'liği ile de birbirlerine benzerler.
  3. üstadın harika parçalarından biri. insanların bazı şarkılara tutkuyla bağlanmasının en büyük sebeplerinden biri de şarkıların duygularına tercüman olmasıdır. en büyük fantezilerimden biri de partnerimi bir barbie bebekle oynar gibi ellerimle giydirip süsledikten sonra sevişmek. bu ve buna benzer fantezilerim yüzünden ara sıra kendimi ruh hastası bir sapkın olarak görüp kendimi kötü hisettiğim zamanlar olsa da bu şarkı bana bu durumun o kadar da anormal olmayabileceğini ve insanların böyle sıra dışı tutkulara sahip olabileceğini gösterdiği için bana kendimi iyi hissettiren bir şarkıdır. bu da böyle bir anımdı...