1. bütün bilgi birikimlerini toplayıp teşrif eden değerli yazar. bize de bir ay sonra yorum girdirmiştir. göz bebeği gibi bakılası yazar. sefalar getirmiş.
  2. gittiği her yerden peygamber devesi toplayıp koleksiyon yapan manyak insan. sonra vay efendim sen benim evime gelmiyosun. gelmem tabii, kimbilir nerden ne çıkar o evde! bir de böcekleri videoya çekip bana yollar sağolsun.

    bunun dışında severim.^:swh^
  3. kendisi moderatör mü değil mi bilmiyorum ama youreads faşizm furyasına kendisi de katılmış. yoreads'de mayıs olaylarını bilenler bilir. olay para olduktan sonra ister ekşi'de başka bir platformda olsun faşist faşisttir. sitenin itibarını zedelememek için her türlü alçaklığa ve özgürlük kısıtlamasına baş vurulması işten değil. o yüzden burada "sen kimsin" tarzı birilerine atarlanmadan önce düşünmek lazım: "ben meercm olmak istiyor muyum?"
  4. tahminimce bugünkü yorunlarımı silen moderatör olarak beni ayar eden ama yorun silerken en azından yorum silme nedenini ayrıntısıyla yazarak kendisine zorla saygı duydurmuş kişi.
  5. mesaj alımına kapadığı mesaj kutusuyla cevap alamayacağını bile isteye göre yazarlara mesaj atmakta bir sakınca görmeyen iletişim üstadı yazar ay pardon baş moderatör.
  6. abi'nin "az bilen çok konuşuyor" sözüne katılmamak gerçekten elde değil. abi bizim yanımızda durduğu için söylemiyorum bunu. amadeus magnus ve kankaları bilmez, zamanında yine başta benim kurallara uygun ama amadeus magnus ve kankalarının engin entelektüel beyinlerine hoş gelmeyecek nitelikte yorumlar girmemden dolayı yine böyle problemler yaşanmıştı, abi bizi korumamıştı veya korumuştu önemli değil. o zamanlar god vardı, ne bileyim tsundoku vardı benim eski yavuklum.

    kurallar gözetiliyor ve kuralları en başta gözetmesi gereken kişiler moderasyondaki kişiler. kültür ağı'nın ne demek olduğunu tanımlamadan önce kültür nedir, sözlük kültürü nedir, kurallar nedir ve ne işe yarar, kanunilik ilkesi nedir ve ne işe yarar bilmek gerekir.

    burası bir ansiklopedi yapılmak istenseydi öyle yapılırdı. bunu söyleme hakkına sahip değilim ama elinin altında internet olan insanlarız, farklı fikirlere kapalı olmak isteniyorsa internette binlerce makale, binlerce bilgi kaynağı ve milyonlarca sanat eleştirisi var ve bunlar kolayca erişilebilir nitelikte, velhasıl kelam beğenmiyorsan git. sözlük kültürünü anlamadan, fikir ve tartışma kültürünü anlamadan, en önemlisi ise tahammül sınırlarını genişletmeden, hoşuna gitmeyen en ufak şeyde 'triggered' duruma geçen kişilerin "kültür ama yhaaa" diye bik bik ötmesi hoş değil.

    not: aramızdaki farkı belirginleştirmek açısından, amadeus magnus değil de atıyorum clifford clavin yasaklanmış olsa ve ben amadeus magnusa yazılmış güzellemeyi clifford clavin'e yazmış olsam, amadeus magnus ve kankileri moderasyon gücünü kullanıp benim yorumumu sildirecek ve beni yasaklayacaktı mesela. ama biz insanları ve fikirlerini dikkate alıyoruz, anlamaya çalışıyoruz, kabul ediyoruz, bizce geliştirmeye açıksa fikir sunuyoruz, beğenmiyorsak yine fikir sunuyoruz. sizin interaktif kültür ağı tanımınız bu değilse de kendi adıma hoş karşılarım çünkü benim kültürüm ve aldığım eğitim bunu gerektirir.