1. ankara'yı sevenlerin çoğu, en güzel anıları orada geçtiği için seviyordur^:biri de benim^. yoksa düşününce pek de sevilebilecek bir şehir değil bana göre. doğduğundan beri alışmışsındır çirkinliğine. güzel kavramını değiştirmiştir beynin çıldırmamak için. ama her ne kadar çirkin ve düzensiz olsa da içinde yaşadığın anılar özel kılar bu şehri. gerçi böyle olmayan şehir bulmak cidden çok zordur türkiye'de . kaç şehir vardır ki tarihi mimarisini koruyan ya da modern şehir mimarisiyle vay be dedirten. koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi'dir ankara. güzelliği kendisinden değil, yaşadıklarından gelir.
  2. ankara doğumluyum. çocukluğumun uzun bir dönemi burada geçti. istanbula geldikten sonra üniversite için tekrar kısa süreli uğradım. çocukluk anılarım ayrı güzel, üniversite ayrı güzeldi. olurda ankarada üniversite okuma konusunda tereddütü olan youser varsa hiç durmasın gidip yaşasınlar. ankaranın ayazı için ayrı bir başlık açabilirim. (swh)
  3. kesintisiz 13 yılımi gecirdikten sonra 3 yil farkli sehirlerde geçirip simdi tekrar donmeye hazirlandigim memur sehri. cok guzel dostluklarim oldu bu sehirde. hala da oradalar. bu yuzden heyecanlandiriyor bu sehir beni.
  4. ara ara uzaklaşsamda 28 yıldır yaşadığım şehir. güzel değildir belki ama düzenlidir. insanları diğer illere kıyasla, özellikle istanbula göre daha seviyelidir ve evet anılarıyla güzeldir ankara. soğuğunu bile severim hatta.
    moka
  5. gri şehir
    her şeyiyle gri şehir size tuhaf gelebilir ama biz bu griligi seviyoruz.
    denizi olmadığını da biliyoruz.
    ama bu grilik herşeyi örter inanmayacaksiniz ama jan bile gri akar bu şehirde.
    o yüzden farklı renkleri hemen ayırt ederiz.
    mesrutiyette bira içeriz.ulusta pavyona gideriz,yüzmeye baraja,kavgaya ankaragucu maçına,manzaraya dogantepeye,şenliğe odtü'ye,zengin görmeye cayyoluna fakir görmeye cincine
    ama ne olursa olsun biz burayı severiz .
    gelipte yok burası şöyle yok şurası böyle yok anadolu comarlari falan diyenlere de kahveci ismetten gelsin:

    la gardaş begenmiyorsaniz gelmeyin deniz yok deniz yok sanki vardı da biz sakliyoz a.....k....
  6. sonradan ankaralıların anlayamayacağı kadar güzel olan şehir.

    evet inanılmaz doğal güzellikleri, müzeleri, tarihi eserleri olmayabilir ama istanbul'un aksine samimi ilişkileri, sakinliği, düzenliliği var. 8 yıldır sadece tatillerde ya da haftasonu kaçabildiğimde gidebiliyorum. özlememek elde değil.

    yeni başlayacaklar için not: ayazına dikkat çarpar
  7. istanbul, izmir gibi denize kıyısı olmayan, atlayıp çeşme, seferihisar, şile, kilyos gibi yerlere gidemeyeceğiniz, her hafta yeni bir mekanda takılmak yerine muhtemelen sabit bir yerde takılacağınız, ülkemizin başkenti. dediğim gibi çok seçeneğiniz olmadığından burada insana mahkumsunuzdur ve bu yüzden dostlukları çok başkadır ankaranın.
  8. ankara'da yolda karşılaşacağınız 100 kişiden 1'i sizi tedirgin ederken , istanbul'da bu oran 100'de 50 dir. belli bir standart insan topluluğunun yaşadığı şehir.
  9. biraz daha yeşil olsa istanbul'dan eksiği kalmayacak şehir.

    "ama deniz yoook" diyenler de gitsin istanbul'da yaşasın bana fark etmiyor yüzemedikten sonra.