1. başka bir adaptasyon geçirdikilerini düşünüyorum yoksa başka bir açıklaması olamaz.
  2. hiç bilmediğiniz bir şeyin yokluğunu da hissetmezsiniz, bence bu yüzden...
  3. Durum bu linkte ayrıntılı olarak açıklanmıştır.
    yalan
  4. kaçın klişe ^:topuk topuk topuk^
  5. yani şair diyor ki ben deniz olan bir ilde yaşiyorum ankaralılar denizsiz nasıl yaşıyor, her gün işe giderken denizi olan şehirdeki insanda, denizi olmayan şehirdeki insanda sudan çıkmış balığa dönüyor, çalışmaktan "tembellik hakkı" na zaman kalmıyor o yüzden modern dünyanın köleleri olarak pek bir anlamı kalmıyor denizin, evden daha fazla işte zaman geçiriyoruz, ama modern dünyanın köleliği iyi gibi duruyor herkes kendini bir başkasıyla kıyaslıyarak rahat ediyor bu da demek oluyor ki sistem gayet iyi işliyor.
  6. ankara'dayken ben yaşamıyordum. tamam nefes falan alıyorduk ama (bkz: bu da yaşamak mı?)
  7. adana' da deniz varda ne oluyor. malum bu şehirde denizin yarattığı nemlilikten dolayı her yaz güneşe savaş ilan ediliyor.
  8. ankara’ yı hiç bilmem memleketim deniz kenarı istanbulda denize yakınım ama ankara’da denizi görmeden yaşardım çünkü deniz kadar güzel bir kızı tanıdım deniz kenarında ufka bakar gibi ona bakardım, denizin kokusunu çeker gibi onun kokusunu çekerdim, yani ankarada benim denizim olurdu ama olmadı.
  9. hakkında sanırım ankaralıları cidden kızdıracak fikirlere sahip olduğum, ankaralılara acımama sebep olan konu.

    sanırım ankaralı olsam bu mesajdan sonra kendi ağzımı burnumu kırmak isterdim ama cidden ankara insanına, yalnızca yaza has, acıyorum.

    yahu yazın denize girmeden geçen bi' gün resmen kayıptır. ve bu cidden yalnızca eğlence ve serinlemek adına olan girmek de değildir. güneş batarken bi' on beş dakika o tuzlu sulara kafanı sokup çıkarmak.. ruha daha iyi bir ilaç gerekir mi?

    neyse, umarım ankara, yahut geniş ifadeyle iç anadolu insanını kızdırmamışımdır ama durum böyle, ha siz amip misiniz derseniz, denizin ruh üzerindeki onarıcı etkisini gördükten sonra, evet biz ailecek amip'iz. o deniz olmadan yaşanmaz efendim, gece dolunay akdenizden yavaş yavaş yükselirken virginia veyahut tezer okumadan geçecek bir yaz?

    atınız çöpe.
  10. ankara'yı bilmem ama eskişehir'de deniz var.. kendimizi kandırıyoz ama deniz var mı var...