• youreads puanı (8.00)


  1. gruptan ayrılıp kariyerine solo olarak devam eden fatma turgut'un bu şarkıyı 4 yıl sonra ilk defa söylediğini üstüne basa basa anlattığı konserindeydim. daha önce sosyal medyada bu şarkıyı artık okumadığını ve okumayacağını söylemişti.

    neden göstermediğine, kullanmadığına dair bir fikrim elbette var. sesi kayıtlarından bildiğimizden çok daha güçlü. ve çok daha güzel.

    fikrime gelince; o güçlü sesinde devamlılığı sınırlı. hele ki bir konseri o şekilde tamamlaması hatta üst üste 3-4 şarkı okuması bile mümkün değil.

    bu stüdyo kayıtlarında neden öyle okumadığını açıklamıyor tabii.

    aman rockerlar duymasın ama giderim ben tekrar.^:swh^ eğlendim, keyifliydi.

    standart bir eğlenceli şeyden başka sahne şovu vs yok ama uzun uzun boş boş konuşmuyor. eğlendim. o da keyif aldı. son yıllarda ki en iyi dinleyici kitlesine şarkılarını okuduğunu, gelenlerin onu, şarkılarını dinlemeye geldiklerinin belli olduğunu söyledi.

    gittiğim sınırlı sayıda ki pop müzik konserlerinde sahnede ki şarkıcıların düşüncelerini, yargılarını dinlemekten sıkılmıştım. şarkı dinlemeye gidiyorum ne yapayım onların fikirlerini. messi belki de gelmiş geçmiş en iyi futbolcu ama 3 kişinin belini kırdıktan sonra kadın-erkek ya da aile içi ilişkiler hakkında ki fikirlerini anlatsa anında uzarım.