• youreads puanı (10.00)


  1. ben bu kadar hüzünlü olmasına rağmen bu kadar heyecanlandıran bir şarkı daha dinlememiş olabilirim.

    bahsettiğim heyecan, müziğin harmonisinin ya da estetiğinin verdiği heyecan değil. basbayağı fiziksel olarak heyecanlanmaktan söz ediyorum. hızlanan kalp atışları, büyüyen göz bebekleri, mide kelebekleri, el karıncalanmaları. önce üzüyor "got the music in you baby, tell me why. you've been locked in here forever and you just can't say goodbye" diye diye. sonra "your lips, my lips, apocalypse" diye mırıldanıyor, mevzu değişiyor orada. üzüntü yavaş yavaş uzaklaşıp yerini saf duygusal -bir miktar da cinsel- heyecana bırakıyor usulca. asıl hamlesi de burada geliyor: "oh please, come out and haunt me, i know you want me. come out and haunt me." bu kısım öyle tuhaf bir şey ki, sırf kendisi için yeni paragrafa geçeceğim.

    gonzalez'in vokali zaten olabilecek en yumuşak, en mistik, libidoyu en isabetli şekilde tetikleyen vokal. bu yetmiyormuș gibi bu müzik, bu basit ama tahrik edici sözcükler, bu tatlı dilli ısrar. inanılmaz acayip! o kısmı mırıldarken sanki gonzalez bile kendi vokalinden tahrik olmuş gibi kendinden geçiyor; bana nasıl dokunmasın? birtakım üzücülüklerle tedirgince başlayan ve dudakların birleşmesine bir "apocalypse" benzetmesi yaptığı anda yükselen sevişme, işte tam burada doruğa ulaşıyor ve şarkının outro'sundaki "when you're all alone, i will reach for you. when you're feeling low, i will be there too" mırıltılarıyla yerini sıcak bir sarılmaya bırakıyor.

    yanınızda birbirinizin varlığından karşılıklı olarak etkilendiğiniz biri varken dinlerseniz eğer, bir şarkının iki insanı yalnızca birkaç dakika içinde hangi noktaya getirebileceğini görürsünüz. müzik acayip şey.
  2. affection şarkısında da aynı duygulara ulaşabiliyorsun.
  3. bu şarkıyı ilk dinlediğimde şarkının adını cigarettes after sex sanmıştım, ama yanılmışım :)