• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.87)
Yazar elif şafak
aşk - elif şafak
ya ortasındasındır aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

ella rubinstein (40) amerikalı bir ev kadınıdır. tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi a. z. zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

aşk... elif şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.
(tanıtım bülteninden)


  1. mevlana ve şems arasındaki bağı anlatan güzel bir kitap. tasavvufta bahsi geçen aşkı iyi kötü anlatmaya çabalamış.
    abi
  2. bu kitabı geçen sene ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabı ile birlikte okudum ve açıkçası diğer kitap yanında bu kitap oldukça zayıf kaldı; tavsiyem, bu kitap okunduktan hemen sonra diğer kitabın da okunması olacak.
  3. akıcı dille yazılmıştır ve zevkle okunabilir. elif şafak'ın ilk okuduğum kitabı özelliğini taşımaktadır. aşk meşk konuları vardır diye okumamakta direndiğim sonradan nasıl olduysa kütüphanden alıp okuduğum ve gayet beğendiğim pembe kaplı roman.
  4. elif şafak'tan okuduğum ilk ve tek kitaptı. güzeldi, beğendim ben, hikayesi anlatımı başarılıydı. umarım kendisinin tasavvuf konusunda ciddi bir iddiası yoktur, yani olmasa iyi olur.
    abi
  5. ortamlarda kitap lafı geçince elif şafağı ve bu kitabını öve öve bitiremeyenler yüzünden okumadığım kitap. herkes bi unutsun köşeye atılsın o zaman okumayı düşünüyorum gerçi.
  6. bir arkadaşımın tavsiyesine kurban gidip okumaya çalıştığım,ama muvaffak olamadıgım piyasa kitabı. arkadaşımın nasıl buldun sorusuna ise "doğru söylemem seni, yalan söylemem beni üzer" demek zorunda kaldım. neyse, okuyana lafimız yok, haddimiz de değil... yeter ki kitap okusun insanlar, nasıl olsa okuyan insan "o.atay'a, i.o.anar'a, dostoyevski'ye, tanpınar'a, goethe'ye, tolstoy'a" bir gün ulaşır...
    pirus
  7. kitabın çıktığı dönem ahmet ümit bab-ı esrar'ı, sinan yağmur ise aşkın gözyaşlarını çıkarmıştı. 40 söz üzerinden oluşan anlatımı fena olmasa da kitabın içindeki bazı tasavvurlar ne mevlana ile ne de şems ile bağdaştırılamaz idi.
  8. sağda solda okurken utanmasınlar diye de erkekler için siyah kadınlar için pembe kapaklı basılan, konusu domatesin^:ve patlıcanın^ anadolu'ya gelmesinden yüzyıllar ve yüzyıllar önce geçmesine^:1240 civarları^ rağmen dervişlerin yemek yapmak için oturup domates patlıcan soyması gibi tuhaf bir hata barındıran kitap.
    xama
  9. "çingene benleri, ne dersiniz, pembe olmalıydı değil mi?

    ama dünyada her şey olması gerektiği gibi olmuyor ki…"^:dünya hali - can yücel^
    mutlu
  10. kolay okunan popüler bir kitap. mevlana ve sems hakkinda pek derin bir bilgiye sahip olmadigim için belki, böyle bir kitap okumak hosuma gitmisti. yillar önce okudugumdan hislerimi tam olarak animsamiyorum ama aklimda bir alinti kaldi hep.

    yanlis hatirlamiyorsam kitapta zaman zaman hayata dair "kurallar" vardi. bu alinti da o kurallardan biri.

    !---- spoiler ----!

    hayatimin alti üstüne gelir diye korkma. ne biliyorsun hayatin altinin üstünden güzel olmadigini?

    !---- spoiler ----!"

    facebook'da paylasabilecek dandik, "felsefi" bir cümle gibi duruyor biliyorum ama etkilemisti beni. o dönemler, simdi oldugu gibi, hayatima nasil bir yön verecegimi bilmiyordum. herkes gibi, toplumun kurallarina göre devam etmek mi yoksa belirsizliklerle dolu bir yolu almak mi?

    yillar sonra ayni noktada olduguma göre cümlenin etkisi tartisabilir ama ara ara aklima gelir.