1. bu akşam erkek halimle yaptım. amacım hem komşuları utandırmak hem de bolca aşure yemekti. ilk kez yaptığım ve çokça sallapati olduğu halde gayet lezzetli oldu.

    dağıtmaya götürdüm, 40 haneli sitede 6 tane verebildim. (bkz: aşuresi alınmayan insan)

    millet aşure bulamaz, ben aşure verecek insan bulamadım.

    bunlar da kalanlar: http://hizliresim.com/1NOV5Y

    isteyen buyursun, Tekirdağ'a gelsin. :D

    not: taze fasülye ve pilav da var. İkisi de çok lezzetli hatta az kalsın parmaklarını yiyecektim pilav tel tel dökülüyor. Kadın olsam bütün kaynanalarin gözbebeği olurdum
  2. evdeyseniz canınız çekmez ama evden ayrı düşersiniz yurtta kaldığınız dönem olur ve canınız deli gibi aşure çeker olsaydı da yeseydim dersiniz.
    herry
  3. ailemden ayrı istanbulda aşure ayında hep hüzünlü olurdum; çünkü annem öyle güzel yapar tüm mahalleye dağıtırdık. dağıtması ayrı bi telaşlı keyifli olurdu. bende kafaya koydum annemden gördümya yaparım heralde diye giriştim. üniveristede ikinci yılımdı ilk denememdi baya abartmıştım tencereler küçük zaten 3 tencere çıktı. önce apartmana sonra tüm arkadaşlarıma dağıttım herkes bayıla bayıla yedi çok akıllıca üretilmiş bir tatlı. o zamanlar sevgilim candan öte canımıniçi de hayattaydı ilk yılımızdı ne güzel günlerdi bi daha öyle mutlu yıllarım olamayacak herşeyimi kaybettim. artık o eskiden yapılan dağıtılan aşurelerin benim için tadı kalmadı öylesine yapıcam bu yıl yine dağıtıcam ama o içimdeki çocuksu telaş kalmadı.
  4. az önce hakkını veren biri tarafından yapılışını izledim. geceden başlandı yapımına ve içinde tire cevizden, datça bademine, giresun fındıktan, ispir fasulyesine anadolu özeti gibi. nar taneleri ile süslendi, yetmedi yasin okudular. sonuç bunu yiyen insan o sene grip yüzü görmez.

    şöyle bir şey https://i.hizliresim.com/WG17ZN.jpg
  5. niyeyse sevemedigim tatli. onume sunulsa ayip olmasin diye tadina bakarim ama alisamadim bir turlu bu asure kulturumuze. bir de anne asuresi ovme senlikleri vardir yakin zamanda baslar.
  6. icine kurutulmuş ananas koymuş teyzenin biri. kivi koyan da var. son yıllarda iyice statü nesnesi haline geldi. ne kadar çok ve bol malzeme o kadar prestij. özel kaplar, süslemeler, tül geçirip, pembe kurdele ile süslü etiket yazıp dağıtmalar. her yıl daha da süslenen aşurenin gelecek yıllarda nasıl görüneceğini merak ediyorum.
  7. geçtiğimiz gün beşiktaş'tan yukarı otobüsle çıkarken birkaç kızın elinde küçük kaplarda görünce arkadaşlarıma "meydanda aşure mi dağıtıyorlardı olum nasıl görmedik" diye sitem etmeme sebep olan tatlıdır. güzel yapan çok güzel yapar, yapmayan yemek gibi yapar. farklı bir tatlıdır.
    jimi
  8. yapmazsam olmaz. yine yaptım dayanamadım. biraz kuru meyvelerini kaçırmış olabilirim ama yine de güzeldi. sıcak sıcak yemek en büyük zevkim.
  9. bazıları nuh'un gemisindeki her şeyi katacağım diye aşurenin için kırmızı et katıyor. oldu olacak deniz çapası da koyun içine.
  10. vay beee.. seneler önce burada da paylaşmışım. yine geldi zamanı. inançtan öte paylaşmayı hatırlatan bir yanı var, bereketi var. kaldı mı derseniz bilmiyorum ama ben geleneğimi bozmadan yapmaya devam ediyorum her sene.