1. cennet-cehennem gibi bi zorlama ile iyilik yapmak istememe duygusu, mantıklı düşünme dürtüsü,sürekli tanrıyı övmek istememe, yeryüzünde adalet sağlayamamış bi tanrıya inanmak istememek başlıca nedenler birde ayrıntı istiyorsanız turan dursunun şu yazısına bakabilirsiniz.
  2. çünkü neden olmayalım? son 8 yıldır ateistim çok mutluyum çünkü neden mutlu olmayayım? baskı yok. korku yok. sadece gerçek var. net açıklamalar var. elleh yarattı diye kimse kafana bir şeyler sokmaya çalışmıyor. tertemiz.
  3. dine karşı ilk kez mesafe koyma nedenim şüphecilik değildi.
    ahlaki bir gerekçesi vardı.

    bir gün, yine gece yatmadan önce, annemin uyarısıyla yatmadan önce dua ediyordum. bir an için kendimi samimiyetsiz buldum.
    dua edip, allahtan her gece bir şeyler istediğimi fark ettim.
    adeta bir dilek yahut şikayet kutusu gibi göründü allah, benim gözümde.
    ulan dedim, her gece allahtan bir şeyler diliyorsun ama sen ne yapıyorsun bunun karşılığında diye sordum kendi kendime.

    cevabım hiçti tabi.
    sonra sürekli bir şeyler isteyip karşılığında hiçbir şey yapmamak bana allahı istismar ediyormuşum gibi hissettirdi. sanki onu kullanıyordum.
    bu sebeple artık geceleri dua etmemeye başladım. başım sıkıştığında da tabi. bunları yapmaya başladığım yaşta baya küçüktüm ama karşımdaki kişileri kendi çıkarım için kullanmanın ne kadar da kötü bir davranış olduğunu bilecek yaştaydım. bu davranışın kötü olduğunu bilmesem bile yapamazdım böyle bir şeyi. çünkü kendimi huzursuz hissediyordum.

    daha sonraları tekrardan dua etmeye niyet ettim. hatta bu sefer karşılığında ibadet de edecektim, ama ettiğim duaların karşılığında bir şeyler yapsam bile bunun çıkar ilişkisine döneceğini fark ettim. allah benim dualarımı kabul etsin diye onun istediği ibadetleri yapacaktım. bu da beni huzursuz ettim. allahı kendi çıkarım için kullanmanın yanında, kendi çıkarım yahut isteklerim için birine, yani allaha yaltaklanıyormuşum gibime geldi. böyle onursuzluk olmaz olsun dedim ve biraz daha uzak kaldım.

    allah'ı nasıl seversin, neyini seversin, ne diye kendini ona karşı borçlu hissedersin, nasıl ona karşı borcunu ödersin ve borçlu olup olmadığını bilebilir misin gibisinden sorular geldi daha sonraları. hepten uzaklaştım dinden.

    var oluşumuzun amacını ve nasıl var olduğumuz sorularına daha sıra gelmeden oldu bunlar.
    devamını da başka zaman anlatırım artık.
  4. illuminati aylık üç bin oyro maaş bağlıyor.
  5. müdahaleci bir tanrı olmadığını farketmem ve de kutsal addedilen âyetlerin ne kadar saçma ve sığ olduğunu farkedip ülkemin ve ortadoğu'nun halini düşününce de tasdiklememdir.
    işin garibi teist tanrı modeline inanan insanların bizi çılgın bellemesi.
    hani hep diyorlar ya düzen var şu varsa onun da sebebi var. ama şuna cevap vermiyorlar ne hikmetse.
    teist tanrı modeli der ki bir tanrı var ve o her an bizi gözetliyor ve gerekirse koruyor kolluyor.
    o zaman soruyorum sayın müslüman ya da hangi saçma dine mensupsan.
    5. kattan bir çocuk düşüp ölmeyince allah korumuş, verilmiş sadakan varmış falan diyorsunuz di mi?
    peki özgecan aslan tecavüze uğradığında (burda o sembolik diye onu örnek verdim) bu müdahaleci tanrı'nız napıyordu?
    keyifli keyifli olanları mı izliyordu?
    bu bir sınav geyiğine hiç girmeyin. orası baştan mantık hatası kokuyor. sınavsa madem özgecan'a niye tecavüz varken ali ağaoğlu zenginlikle sınav ediliyor?
    bunları bir cevapla hele sonra ateizme saçma dersin.
    tabim: attıkları iddiayı olgu derecesinde inanan kimseler tarafından yadırganan sebepler.
  6. yıllardır çok uğraşmama rağmen bulamadığım nedenlerdir. allahın varlığına koşulsuz inanmak nasıl imkansız geliyorsa ve mantıklı bulmuyorsam yokluğu da aynı şekilde. varlığı gibi yokşuğu da ispat edilemez ama karşılıklı anlayış olduğu sürece herkes her şeyi düşünebilir isteyen ineğe tapsın isteyen portakalı kutsal saysın saygı duyarım manevi bir olay..
    not: agnostiksporluyum
    wtf
  7. dini sorgularken tasavvuf felsefesine uğramamış olmak.
  8. çünkü inanmamak.