1. yaratılış olgusunu fazlaca irdelemek sonucu oluşan algı bozukluğu.
  2. teistlere göre daha ahlaklı olan kişiler. tespitimi hapishanedeki mahkumların ne kadarının teist ne kadarının ateist olduğuna göre yaptım.
  3. yaratıcı bir güç olabilir,olmayabilir de. bunu şu anki algı ve gözlem yeteneğimiz ile bilmemiz mümkün görünmüyor. bu hız ile gelişmeye devam edersek bir kaç yüzyıl sonra yaratıcı yada tanrıya ulaşacağımızı düşünüyorum. olasılıklar o kadar fazlaki mantıklı bir teori kurmak imkansız. gelişmiş bir türün fen bilgisi ödevi bile olabilir koca kozmoz. ayrıca bu düşünce sistemi ile hangi izm grubuna girdiğimi de merak etmiyor değilim,bilenler aydınlatırsa sevinirim.
  4. agnostisizm olacak sanıyorum.dinleri yok sayar ve tanrının varlığını bizim bilemeyeceğimizi savunur.diğer adı bilinmezciliktir.
    ayrıca onca düşünce araştırma ve sorgulamanın ardından üstünde karar kıldığım bir nevi felsefi akımdır.
  5. ateizm derneği'nin sitesi mahkeme kararıyla halen kapalı olsa da tr uzantılı hali erişime açıktır. onu kapatmayı unutmuşlar.^:swh^^:iyi olmuş tabi, ne o öyle, her şeyi kapatıyorlar.^
  6. iddia edilenin aksine "inancsizlik da bir inanc" degildir (#10296) . inancsiz bir kisi her an saldiriya hazir bir kaplan gibi pencelerini cikarmis beklemektedir surekli. inananlar inandiklari şeylere toz kondurmaz, sorgulanmasina tahammul edemezken, inancsizlar 2+2 isleminin sonucunu soylerken bile ezberden "4" demez, icinde bulunulan sartlarin farkli bir sonuc getirmesi ihtimalini gozden gecirir de ona gore cevap verir.

    inanc sistemleri once sarsilmaz bir kabullenme gerektirir. o yuzden imanin sartlari diye bir sey var ya zaten. oysa inancsizlik oyle birseydir ki, "acaba"lar, "lan yoksa" lar durmadan doner dusunce dunyasinda. zaman gelir, "hic birseye inanmiyorum diyorum ama bu dedigime kendim inaniyor muyum?" diye icinden cikilmaz dongulerde bulursun kendini.

    inanclarin gerektirdigi malum sartlarin aksine, inancsizlik sadece calisan bir beyin gerektirir.

    o yuzden belki de, zordur inancsiz olmak...