• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
aus dem nichts - fatih akın
katja, eşi nuri ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlamada kaybetmiştir. yaşadığı acıdan sonra yıkılan katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir ve bunun için mahkemeye başvurur. saldırı ile ilgili ortaya çıkan deliller neo-nazi bağlantılarına işaret eder. fakat mahkeme delilleri yetersiz bulup zanlılara ceza vermez. karar karşısında öfkeye kapılan katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşer.
fatih akın'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde diane kruger, numan acar ve ulrich tukur yer alıyor.


  1. fatih akın'ın paramparça'sını izlerken türkiye'de bombalı saldırılarda bedenleri parçalanan insanları, onların beden bütünlüğü dahi olmayan bir ceset fikriyle başbaşa bir ömür geçirecek ailelerini tekrar düşündüm. kaç insana yaşatıldı bu iyileşmeyecek travma. onları konuşan bile kalmadı üstelik. gittikçe korkunçlaşıyoruz.
  2. iflah olmaz bir fatih akın hayranı olarak filmi sevmediğimi açıkça söyleyebilirim. oldukça dramatik, çarpıcı ve günümüzün vurucu gerçeklerinden bir konuyla açılışı yapılan film, ikinci kısımda gerçek olamayacak kadar absürt bir şekilde alman adalet sistemi eleştirisi olarak devam ediyor. son bölüm yıpratıcı, etkileyici diane kruger'in başarılı oyunculuğunun payı çok büyük bunda. finali ise çarpıcı olarak anılabilir kimilerince fakat bu kadar gerçek bir konuyu anlatırken çarpıcı olacağım diye seçilen yol bence can sıkıcı.

    dibe vurmaların, hayattan kopayazmaların, amaçsız kalmaların ve acı çekmenin ne olduğunu perdeye yansıtmak mevzu bahis olduğunda fatih akın'ın yeri bambaşka ama in the fade favori fatih akın filmleri listemde bile değil. trailer
  3. çok fazla abartılmış bir film. yok annelik yok bilmem ne, bir de ödül verdiler. gereksiz.