1. haziran sonunda kalkacağı tüm haber sitelerinde yer bulmuştur. hayırlısı olsun.
    mynet
    sözcü
    mert
  2. avrupa birliği, sığınmacıların türkiye'de istiflenip kendilerine sorun teşkil etmemeleri konusunda yaptığı anlaşmaya bile sadık kalmayıp, vaat ettiği parayı hala # ödememişken, haziranın sonuna kadar vizelerin kalkacağı haberi bir yurdum insanı olarak beni sadece güldürmüştür.

    avrupa birliği, bizi bünyelerine katmak için hala bizi üyelik için gerekli olan koşullarda uygun bulmadığı için
  3. haziranda gelecek dediler. çok bir beklentimiz olmasa da bekliyoruz işte. bakalım bizim tarafımızdan şartlar neler olacak. neler neler isteyip ha vize var ha yok dedirtecek
    ryu
  4. senelerce verilmedikten sonra hiçbir şeyi iyi yönde değişmemiş türkiye'ye şimdi verilecekse muhtemelen şartları çok ağır olacak olan anlaşma. bir arkadaş almanya'nın geri gönderilen her suriyeli'ye karşı üniversite mezunu bir türk'ün alman topraklarına almayı vaat ettiğini (son derece şüpheli bir iddia) söyledi. artık kreuzberg yerine berlin küçük istanbul deriz şarkılarda.
  5. okuduğum, bildiğim kadarıyla bütün avrupa birliği için değil, sadece schengen bölgesi için yapılmış bir anlaşmanın ürünü.
  6. mümkündür. arnavutluk ve makedonya gibi devletlerin vatandaşları için geçerliyken türk vatandaşları için de geçerli olmasının önünde bir engel yoktur.
  7. karşılığında suriyeli mültecilerin içimizde patlayacağı gelişme. ülke mokoko olduktan sonra avrupaya tatile gitsen ne olur, gitmesen ne olur?
  8. arnavutluk ve makedonya gibi devletlerin vatandaşları için geçerliyken türk vatandaşları için de geçerli olmasının önünde bir çok engel vardır. örnek vermek gerekirse https://www.youtube.com/watch?v=oE1Vf7QJAAk
  9. vizelerin kalkması hemde 1 yıl gibi kısa bir sürede kalkması bana çok zor görünüyor. yabancı basında özellikle avrupa basınında bizimkilerin anlattığı gibi bir durum yok. 3 milyar euro zaten yok, biz istemişiz fakat onlar kesin veriyoruz dememiş.

    kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.
  10. bir turlu inandirici gelmeyen olay. bence kelime oyunuyla kaldirilmis gibi olacak, bir suru agir sarti olacak. pratikte birsey degismeyecek ancak akp'ye propoganda firsati verilecek.