1. "i know the pieces fit cause i watched them tumble down"

    bir bütünün parçalanışıysa en acı, uymayan parçalardan bir bütün oluşturmaya çabalamaktan vazgeçişse en doğru sonuçtur. su akar yatağını bulur.
  2. hiç ayrılma fırsatı olmamış yalnızların en büyük avuntusu. bir yandan da avunmak yerine bu acıyı bile kıskanır insan. bir nevi buruk sevinç.
  3. hayatımda ikinci kez yaşadım bu gece. pişman mıyım? şimdilik hayır. inşallah ilerde de olmam. acı veriyor, normaldir. dertleşilir, geçer.

    dünyada milyonlarca insan var. belki benimle olması gereken kişi şu an endonezya'da takılıyordur. belki ben onunla 30 yaşında tanışacağımdır.

    aman ya, emek vermişim falan. neyse. 2 yıl az zaman. daha çok yıl var dimi?

    bu da bir süreç. ve gececek. geçmek zorunda.
  4. mutluluktan ağlatan herifin gözünün yaşını "takmama" halidir.
    yanımda olup olmaman bir şey değiştirmiyor; değilsin sözünü işitince baya baya koyuyormuş insana. oysa ben zor zamanlarda da seviyordum, evet senin yerine de... birlikte kalabilmenin zor olduğu anlar ayrılık için cerez oluyormuş. çatır çatır yedi.. ben hazmedemiyorum
  5. tam normale döndüğünü sandığın anda, onun çizdiği bir resmi, yazdığı bir satır yazıyı görüp tekrar tekrar vurandir.
  6. ay olmaktır dünyaya.
  7. 'ayrılık ölümün kardeşidir' derler, doğrusu ölüm ayrılığın kardeşidir.

    nerden aklımda kaldı bilmiyorum belki bir replik belki bir kitap cümlesi.
  8. birbirinden ayrı olmanın sonucudur çoğu zaman; bedenen aynı yerde değilsinizdir, zihnen farklısınızdır veya ikisi birdendir.
  9. zamanında kafayı yedirtecek derecede etkilerdi beni bu olay.

    tedavisi tabiki var. ben de biliyorum. ama burada söylemicem. söylersem de uygulamazsınız zaten ben sizin ciğerinizi bilirim.

    ama hiçbir işe yaramayan ve en çok önerilen ilacı söyleyeyim de boşuna umutlanmayın. zaman. hayır arkadaşım zaman bunu geçirmez.

    zamanla geçer acısı diyenlere gülün geçin. geçmesi için gerekeni yapın. e söylemedin ki aq diyebilirsiniz. geçmesi için gerekeni bulmaya çalışın. ve tahmin ettiğiniz şeyi deneyin.

    bu süreçte kazanacağınız tecrube için ileride bana minnet duyacaksınız. şimdiden söyleyeyim. önemli değil canım.