• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.78)
band of brothers
10 bölümlük mini dizi olan band of brothers, 2001 yapımı, stephen e. ambrose isimli yazarın aynı isimli kitabın filme alınmış halidir. easy company`nin askerlerinin gözünden ikinci dünya savaşını anlatır. her bölümde ilk başta easy company`nin gazilerinin konular hakkındaki yorumları ekrana getirilir.19 tane emmy ödülü adaylığı olan bu dizi, 6 tane emmy ödülü kazanmış ve bir de golden globe ile ödüllendirilmiştir.dizinin yapımcılığını steven spielberg, tom hanks ve amerikan televizyon şirketi hbo üstelenmiştir. dizinin oyuncularının seçiminde, oyuncuların gerçek easy company üyelerine olan fiziksel benzerlikleri esas alınmıştır.


  1. 2001 yapımı on bölümlük bir hbo mini dizisi. standart hbo kalitesinde sapasağlam bir yapım.
  2. bu kadar efsane bir dizinin böyle interaktif kültür ilim ve irfan ağında öne çıkmaması youserların yaş ortalamasının 18-20 olduğunu gösteriyor, o yüzden bilmiyorlar herhalde.tüm sevgili youserlara tavsiye bir dizidir.
    cakal
  3. bir nefeste 10 bolumunu izlettiren harika bir dizi . curraheeee !
  4. ilk 6 bölüm aksiyon ve gerilim hiç düşmediği muhteşem savaş sahneleriyle kan donduran, 7. ve 8. bölümlerde aksiyon hafiflemiş fakat gerilimi canlı tutulmuş, 9. ve son bölümle propaganda sahneleri hafiften serpiştirilmiş olsada şaheser tamamlanmıştır.
    son bölümün çekildiği topraklara gidip yerleşesim geldi, o derece özendirdi. savaşların olmadığı bir dünyanın güzelliklerinin farkına vardırılmaya çalışılmış gibi.
    izlemeden önce dizinin bu kadar taçlandırılmasını anlayamamış önyargıyla yaklaşıp izlemeyi hep ertelemiştim. fakat izlerken bu kadar gerildiğim başka bir dizi izlemedim. her dizi severin mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt, tavsiye edilir.
  5. Soundtrack

    125,000,000 dolar bütçesi olan mini dizi.
  6. bölümleri ardarda izlediğinizde rüyalarınızın savaş sahneleriyle kabusa dönüşme ihtimali bulunur. inanılmaz gerçekçi çekimleriyle sadece fiziksel şiddeti değil psikolojik şiddeti de hissedersiniz. izlerken coşup, gaza gelmekten çok insanların yaşadıkları/yaşıyor oldukları savaşı ve yıkımı görerek korku ve keder ile dolarsınız.
    zsd
  7. üstüne bir de ünsere mütter ünsere vater yapıştırılırdı mı tamamdır. artık rüyanızda tanklar, mermiler falan gırla döner.
  8. yaklaşık bir yıldır indirmişim bilgisayarımda bekliyor bir türlü başlayamadım.
  9. her zaman izlenebilecek kalitede bir yapımdır.arşiv yapılacaksa arşivde bulunması gerekir.
  10. güzel bir dizi arşiv niteliğinde youser arkadaşların dediği gibi