1. o bilmese de benim isim babamdır barış manço. 7'den 77'ye programında çok sevimli bir kızçe görmüş bizimkiler. "ay belki böyle sevimli olur" diyerekten adımı vermişler. genlerine güvenemeyip barış manço'ya güvenmelerine gönül koymuyorum. öyle güven veren garip bi adamdı. çocukluğum 7'den 77'ye'ye birgün çıkabilme hayaliyle geçti. isim babam belki bulurdu beni. türk filmlerinde hep böyle oluyordu. sahneyi temizlerken söylediği şarkıyla gazino patronunu büyüleyen ablalar böyle keşfediliyordu. sanırım o sıra henüz kemal sunal'dan öğrendiğim küfürleri sıralayıp bir daha türk filmi izlememe cezasına çarptırılmamıştım ki bunlardan haberdardım. ama biraz da burun kıvırırdım barış manço'ya. keşfettiği seslere ödül olarak diş fırçası verirdi çünkü. koskoca sese yapılır mıydı bu barış manço. "ispanak yiyor musunuz?" sorusu da bi acayip soruydu doğrusu. belki keşfedilirim diye ıspanak yiyordum ben. bir gün öldü barış manço. ben on yaşına gelmiştim. keşfedilmeyi beklemeyi bırakalı epey olmuştu. kasette gülpembe'ye sarıp sarıp ağladım o gün. beni keşfetmeden gitti diye ağladım.
  2. kaç yaşına gelirseniz gelin, ne kadar büyümüş olursanız olun barış abidir o. asla amca olmaz.
  3. Aklıma kadıköy moda yı getiren sanatçı ...
  4. Sanırım ülkemizde sevmeyeni olmayan ya da daha doğru bir tabirle en az sevmeyene sahip kişidir. tam anlamıyla bir sanatçıdır.

    günümüzdeki türkçe müziklerin sözlerinin büyük bir çoğunluğunu bilmeme rağmen, çocukken kasetlerini arabada evde dinleyerek hemen hemen hepsi ezberlemişim.

    daha ben doğmadan önce yaptığı şu konser , o içten sarılma, japonlara türk bayrağı sallatması daha ne olsun... bu arada sarıldığı kişinin başbakan olduğunu duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum...
  5. anma programını görünce (tarih dolayısıyla) kendimden şüpheye düştüğüm, sanatçı gibi sanatçı, insancasına insan, hep yüreğimin bir köşesinde yaşayan, ben ölsem de çocuğumun, torunumun yüreğinde yaşamaya devam edecek, hep özlenen, özlendikçe anılan arkadaş, dost, ağabey.
  6. (bkz: modern anadolu ozanı)

    sanat hayatının büyük bölümünde kurtalan ekspres grubu ile birlikte çalışmıştır. kendi döneminin en yaygın müzik akımlarını türk-anadolu kültürüyle harmanlayarak hem lirik hem de ezgisel bakımdan olağanüstü eserler ortaya koymuş bir insandır. çağın müzik akımlarını onun kadar iyi yakalayabilmiş ve kendi toplumuna aktarabilmiş bir türk ozanı daha tanımıyorum.

    kendisi kimseye benzemeyen, kimsenin de kendisine benzemediği eşsiz bir insandı. değmesin yağlıboya, sahibinden ihtiyaçtan, darısı başınıza, sözüm meclisten dışarı, estağfurullah ne haddimize, müsaadenizle çocuklar gibi kinayelerle süslü albümlerinin yanı sıra, ben bilirim, hal hal, sarı çizmeli mehmet ağa ve vefatından hemen sonra yayımlanan mançoloji gibi derleme albümlerini dinleyerek geçirilmiş bir çocukluksa sizinkisi de, onu asla unutamazsınız zaten...

    all we need is love, peace and music = all we need is barış manço
  7. babacan, öğretmen, samimi, daima güleryüzlü, entelektüel, barış adamı, huzur adamı, milliyetçi, delikanlı, adam gibi adam, çocukluğumuzun kahramanı, 7'den 77'ye, süperstar, barış abimiz, 90'lar denince ilk akla gelenlerden, adına daha yüzlerce methiye dizebileceğim özel şahsiyet barış manço...
  8. gerek enerjisiyle gerek şarkılarıyla gerekse bilgi birikimiyle türkiyeye değer üstüne değer katmış , japonya halkını bile kara sevda şarkısıyla coşturarak uluslararası bir değer kazanmış muhteşem sanatçımız.

    aynı zamanda muphem arkadaşımızın dediği gibi benim de isim babam olur barış manço. ismin ne dediklerinde gururla bi barış derim. bu yüzden de ayrı teşekkürü hakkediyor.
  9. türkiye'de ilk barış ismi verilen kişi.
  10. sanatçı sözcüğünün sözlük anlamıdır