1. (bkz: 18-21 mart youreads tanım etkinliği - 1)

    niyetimiz ne kimseyi kırmak,
    ne de şuradakini buraya koymak değil ama

    iyi niyetli de olsa gaza gelip daha fazla başlık açmaya uğraşan insanların yanlış, yanıltıcı ve eksik bilgilerle başlık açmış olmak için yorum yaptığını görüyorum.
    özellikle belli bir alan için bir sürü örnek gösterebilirim fakat ben kimseyi hedef göstermek istemiyorum.
    hatalar o kadar çok ki defalarca uyarmak gerektiğinden o da sıkıntılı bir durum.
    e hepsinin başlığına gidip doğrusunu da yazamıyorum çünkü bu kadar kısa sürede olması mümkün değil.
    o hatalı bilgiler orada duruyorlar şimdi öylece; mutlu olduk mu?
    işte yapmış olmak için yapınca böyle oluyor.
    biz 5000 yorum savaşları yapalım diye mi geldik buraya?
    orada çok başlık açılıyormuş diye mi geldik?
    başlık sayısındaki eksiklik kimi engelledi?
    ama kalitesiz içeriğin neler yapabileceği izahtan vareste.
    belki açılan başlık sayısı hızla artacak ama içerik kalitesi orantılı olmayacak.
    zaman içinde kendi demini alsa neyimize yetmezdi.
    5000 olmasın da 500-1000 olsun.
    doğru dürüst bilenler yazsın kardeşim.

    4000-4500 seviyesine kadar karşı çıktığım ve devamının gelmemesini dilediğim ziyadesiyle gereksiz etkinlik...

    okuduğumuzu anlayalım düzeltmesi:
    "zaman içinde kendi demini alsa neyimize yetmezdi" cümlesinden ne anlıyorsunuz?

    yukarıda yazanları eleştirip sonuç itibariyle aynı şeyin söylendiğinin görülmesiyle gelen düzeltme:
    alanı/yazanı belirtmemekte ısrar etmekle birlikte, yanıltıcı bilgilerin varlığını meşrulaştıran anlayışa anlayış gösterebilmek an itibariyle mümkün değil.

    ödev düzeltmesi:
    aşağıdaki kelimelerin ne anlamlara geldiğini araştıralım.
    - kesin
    - bilgi
    - yorum

    manzaralık düzeltme:
    http://youreads.net/yorum/85517

    son olarak, zaten üyeliğin kaçınılmaz amaçlarından birinin de "hakkında bilgim olduğunu düşündüğüm şeyleri paylaşayım ki, youreads'in dağarcığı genişlesin" olduğu düşünüldüğünde, kullanıcıların turbosuna basmayı hedefleyen etkinlik. evet. dileyen bastırabilir. sonuçları ortada.
  2. kesinlikle katıldığım önerme. zamanla başlıklar açılır zaten. amaç gündemi yakalamak. en önemli konular atlanıyor. ilgi ve dikkat başka konulara kayıyor çoğu zaman. bu demek değil ki başlık açılmasın. sadece biraz zamana bırakmak gerek.
    ozumm
  3. güzel bir etkinlik, aktifliği artırmak adına fakat yanlış bilgi girilmesi kirliliğe neden olur. etkinliği suçlamak yerinde biraz araştırma yaparak başlık girmenin sorunu çözeceği kanaatindeyim. eyyorlamam bu kadar.
  4. sözlüğün ansiklopedi yerine konulmaya çalıştıgını düşündüğüm durumdur.evet sözlük henüz genç ama bilemiyorum böyle bir anda her konudan başlık olması ne kadar sağlıklı olur.ben bir misafir olsam ve gündeme baktığımda hep terimler, yorum olmayan başlıklar görsem sözlüğe karşı bir ön yargım olusur sahsen.sonucta misafir girenler bu etkinliği bilmiyor olacak.yinede 1-2 başlık açmayı düşünüyorum fazla kasmadan.her şeyi zamana bırakmak en mantıklısıdır bencede.şimdi tekrar gözden geçirdimde başlıkları oldukça rahatsız edici geldi 'bana'.yazdıgınız önemli bir konu bu etkinlikle beraber sayfalarca geri gidip yorum yazacak insanların görmesini engelliyor.misafirler için bakarsak birde sözlüğe girdiklerinde sürekli bir kısa tanımlarla dolu gündem görüyorlar.bu etkinlikten haberleride olmadıgı için hoşlarına gitmeyeceğini düşünüyorum.herneyse ben bu etkinlik bitene kadar sözlüğe girmeyi düşünmüyorum umarım kısa sürede normale döner.
    düzeltme:yazım yanlışı.
    edit:2 tekrar inceleme
  5. başlık, yorum, içerik veya moderasyon arttırmak için bile etkinlik yapmak bence şahane bir fikir. hatta belirli günlerde sadece belirli kategorilerle giriş yapılsın eğlenceli olur. benim hukukla alakam yok mesela ama okumayı, araştırmayı, uyarlamayı ve öğrenmeyi seviyorum. ayarlanmış bir hukuk günü olsa mesela, o zaman ben de kendi ilgi alanlarımla hukuğu birleştirip birşeyler katarım sözlüğe ki, bu da bilgi kaynağı konseptini destekler. bu açıdan gaza gelmek diye tabir ettiğimiz şey yaratıcılık tetikleyici motivasyon haline gelir, yazarları birbirine yaklaştırır, sözlükle bütünleştirir vs.

    bunu söylemekle beraber bence bu başlığın açılma sebebi, bu tarz etkinliklere, sözlüğü derli toplu tutmaya çalışan yazarların, hazırlıksız yakalanmış olmasından kaynaklanmaktadır. youreads kuralları var evet, ama insan gaza gelince unutabilir. o zaman etkinlik icin 3 maddeli dikkat edilmesi gereken hususlar koyalım, 3 günlük moderasyon destek gönüllüleri belirleyelim, 3 büyük yanlış yapanın üyeliğini 3 saatliğine donduralım - yada buna benzer caydırıcı, ama motivasyonu kırmayan önlemler alalım derim ben.
  6. bence faydalı olabilecek bir etkinlikti, ama yanlış ellerde patlak sonuçlara sebep verebiliyor ne yazık ki.

    zira burada amaç; tek bir youser'ın ardı ardına başlık açması değildi ki. eksik gördüğümüz evet burada şu konuya kesinlikle değinilmeli dediğimiz bir çok şey var. kültür ağında muhsin ertuğrul hakkında kimsenin bir bilgi paylaşımı yapmamış olması gibi... onları elimizden geldiğince içinde bilgilerle harmanlanmış kendi düşüncelerimizle yorumlamak gerekirdi.
    buraları forum alanına çevirmemek için akla gelebilecek her şeyi kopyala yapıştır bilincinde hareket etmemek lazım. adam film ile ilgili yorum yazacak, tutmuş internette yayınlanmış eleştiriyi olduğu gibi kopyala yapıştır yapmış. hadi buyur burdan yak.
    sonuca gelirsek etkinlik amacını aşmış ve hatta kişi başı şu kadar olursa kotayı doldururuz gibi bir açıklama pek buralara yakışmamıştır.

    düzenleme : mod arkadaş kopyala yapıştır olayını aydınlığa kavuşturmuştur. sorun yok!