• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.39)
battlestar galactica
miğferlerindeki bir sağa bir sola hareket eden ışıkla bilimkurgu tarihinin unutulmazları arasında yerini alan saylonlar geri dönüyor. üstelik kendilerini geliştirmiş olarak. artık, insanlardan ayırt edilemeyen yepyeni modelleri de var. ve bir kez daha uzayın uzak bir köşesindeki insan kolonilerini yıkıma uğratıyor, savaş yıldızı galactica ve yanındaki irili ufaklı gemilerden oluşan filonun peşine düşüyorlar.


  1. madde 1- battlestar galactica sezon bölümleri, mini serileri, filmleri, müzikleri ve sair tüm ögeleriyle bölünmez bir bütündür.

    madde 2- bsg , tüm dizi ve filmlerden öte, ayrı ve sarsılmaz bir yere sahip, kişisel tarihimin gelmiş ve geçecek en başarılı sanat eserleri arasındadır.

    madde 3- ilk üç madde değiştirilemez; değiştirilmesi, teklif dahi edilemez.

    so say we all!..

    - bsg Main Title

    - Prologue

    - Battlestar Sonatica

    - The Sense Of Six

    - Baltar's Dream

    - The Shape of Things to Come

    - Prelude to War

    - So Much Life

    - Worthy of Survival

    - Kara Remembers

    - All Along The Watchtower

    - Passacaglia

    !---- spoiler ----!



    !---- spoiler ----!
  2. şimdilik en iyi bilimkurgu dizilerden biri. şimdilik diyorum ama daha iyi bilimkurgu diziler geleceginden ziyade robot insan savaşının yaşanması ile bu konu bilimkurgu olmaktan çıkacak.
    ged
  3. bilim kurgu olarak değerlendirip haksızlık etmeyin. olağanüstü yaşama koşullarında bile insanların hırs açgözlülük salaklık gibi temel özelliklerinden vazgeçemediğini gösteren bir dizi. hayatı insanları yaşamımızı sorgulatır araya da ufak tefek heyecan ve aksiyonlar katar
    wtf
  4. bilim kurgu değil de, soap opera kavramından türetilmiş bir "space opera" tanımı yapılabilir muhtemelen.

    sadece bilim kurgu diyerek meseleyi kapatmak, yetersizdir yani. din, tanrı, mitoloji vb. bir çok noktaya dokunan hikaye akışı nedeniyle, izlediğim en iyi üç - beş dizi arasında tepelere atarım kendisini. mini seriyi cnbc-e 'de izlediğimi dün gibi hatırlıyorum, ki 13 sene geçmiş üzerinden. o iki bölüm, dizinin kendisinden de kat be kat iyidir ve muhtemelen popüler dizi tarihinin en etkileyici işlerinden de birisidir.

    arkasından gelen (bkz: caprica) ile, özlem diner sandık ama yok, onun gibisi gelmedi bir daha.
  5. Umudu anlatır. Savaşmayı. Müzikleri harikadır.
    battlestar operatica
    Pıfpıf: Bunda zülfüyare dokunacak ne var anlamadım
  6. 2. sezondan sonra artık şu fuck yerine frak, fraking falan demelerine iyice uyuz olmaya başladım. başlarına da dindar bir yobazı getirdiler ne halleri varsa görsünler diyorum. bilimin ve mantığın adamı gaius'un hakkını yiyorlar hep :) memleket yüzünden dine de sansüre de gıcık kaptım galiba. çok efsane dizi yapmışlar yalnız.
  7. zamanında beni en çok kendine sarmış dizi olabilir. başka bir diziden bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum... belki bi tek "futurama"... ancak amerikan dizilerinin bence çok ciddi bir hastalığı var, o da kervanı yolda düzmeye çalışmaları, ve battlestar galactica da maalesef bundan akut derecede muzdarip... hikayenin kalitesi açısından ilk sezon ile sonuncusu karşılaştırlamaz bile...
  8. süper bir dizidir, özellikle bilim-kurgu sevenler izlemedim demesinler.
  9. !---- spoiler ----!

    birkaç sezon izleyip "ne kadar dinselleşti bu" diyerek bıraktığım dizi. bir yerden sonra bilimkurgu dışına çıktığını düşünür oldum, çok fazla mucize vardı. belki sonunda farklı şeyler oluyordur

    !---- spoiler ----!.

    yine de gaius baltar'a hem sinir olup hep de kendisini severim.