• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
beauty and the beast - bill condon
maurice (kevin kline) fransa'daki bir kasabada, küçük bir evde kızıyla yaşamaktadır.belle (güzel) iyi niyetli, zeki ve kitaplara meraklıdır. tüm kasaba güzel'e (emma watson) hayrandır ama onun aklında evlilikten çok daha önemli şeyler vardır. kasabanın kendini beğenmiş yakışıklısı gaston, sürekli güzel'in peşindedir ama belle ona yüz vermez. maurice bir yolculuktan dönerken fırtına yüzünden büyük bir şatoya sığınır. kimseciklerin olmadığı bu şatoda dinlenir ve bahçedeki güllerden birini kızına götürmek için koparır. bu güller, canavara (dan stevens) aittir ve tüccarın yaptığına öfkelenerek onu bir zindana kapatır.


  1. bildiğimiz güzel ve çirkin masalının bir çok uyarlaması var.

    1946 yapımı film hem dönemin teknik olanakları hem de oyunculukların basite kaçması nedeniyle en az sevdiğim versiyonudur.

    1991 yılında çekilen animasyon film tümü içinde bir numaradır. (bkz: beauty and the beast - gary trousdale, kirk wise) zaten o yıl en iyi film (o zamanlar animasyon dalı yok) adayı olmuş, ödülü silence of the lambs filmine kaptırmış.

    sonra 2000'lerden itibaren güzel ve çirkin furyası aralıklarla tekrar alevlendi. 2009 yapımı olanı anmaya dahi değmez, 2014 yapımı christophe gans yönetmenliğindeki film ise en karanlık ve bence en iyi ilk üç uyarlamadan biridir.

    bu film ise müzikal. 1991 yapımı disney animasyonunun neredeyse birebir aynısı. abartmıyorum, giyilen giysilerin renklerine kadar aynı. 91 animasyonunu izlediyseniz müzikal yönünün çok iyi olduğunu zaten tahmin edersiniz. benim için filmi izlemeden önceki tek olumsuzluk belle karakteri için emma watson'ın seçilmiş olmasıydı. işin o kısmını da izleyince anladım. bu müzikal filmde disney feminist göndermelere bolca yer verirken belle karakterini de emma watson'ın gerçek hayattaki bazı söylemleri ile pekiştirmeyi düşünmüş belli ki. trump'ın seçilmesinden midir nedir toplumsal duyarlılıkları artıyor hollywoodun.

    her bir versiyonda hiç şaşmaz; beast, beast iken daha çekici gelir bana. yine öyle :)

    müzikal seviyorsanız tavsiyemdir.
    mesut
  2. sevmediğim olmamış dedirten film.

    ben bu holivudu anlamıyorum zaten animasyonu var niye birebir benzerini yapmaya çalışıyorsun ki. bir yenilik, farklı bir tat getirmeyeceksen ne anlamı var yeni film yapmanın?!