1. doların 3.5 olduğu, alkole ve sigaraya zamların döşendiği, ötv'lerin arttığı, bakaya kişilerin işlerinden kovulduğu şu günlerde bedelli askerlik mefhumunun muktedirlerin içini ferahlatacağı aşikardır. lakin iktidar sahipleri bu ferahlamayı niçin istememektedirler ben şu an hayretler içersindeyim.

    bakın kredi çekmek için evraklarım hazır. koşa koşa bankalara bana kredi verin de askerliğimi yapmış olayım iş için önümü görebileyim değil mi? hayır bak gönüllü domalıyoruz 15 20 neyse. ama sen de azcık gayret et.
  2. dolar: 3.54 tl olmuş hala bedelli askerlik yok.
  3. madem siyasiler sürekli bu bedelli askerlik olayını belirli aralıkla çıkartıyorlar ve bundan binlerce insan faydalanıyor o zaman niçin bedelli yaptın? demeye kimsenin hakkı yok!
    ama...
    bunun bir devlet politikası olarak yanlış olduğunun siyasilere birilerinin anlatması gerekec.....
    diyecekken zaten denmişi var.
    reis-i cumhurumuzdan bedelli açıklaması

    edit: link düzeltildi.
  4. çıkana kadar bir anlamda yaşamayı erteleyeceğim yasa. hadi be artık.
  5. geçen sene patronun çıldırması ile yapılan "bitiriyoruz indirimi" ile adından bir hayli söz ettirmiştir.

    şuradan buyurun..
  6. askerliğin belli bir ücret karşılığında yapılmaması. bence anlamsız bir uygulama. eğer insanları askere almamak gibi bir durumun varsa ne diye para istiyorsun? askere gitmek istememek doğrudur yanlıştır o ayrı da gelmek istemeyene ceza verir gibi böyle bir uygulama yapmak da anlamsız.
  7. askerliğin bedeli olmaz diyenlerdenim(istisnai durumlar dışında),bunu söylerken vatan millet sakarya ruhuyla söylemiyorum bence her insan o eğitimden en az 1 kez geçmeli hayatı boyunca.
    eale
  8. 20 eylül 2016 bedelli askerlik çıkmaması rezaleti ile karşı karşıya olduğumuz durumdur.
  9. bu ülkenin yarısı geri zekalı bunu hepimiz biliyoruz bilmeyenler varsa eğer her yapılan seçimlerde bu istatistiği görebilir gelelim konumuza...

    ben bu zihniyetteki insanlar için hayatımı riske atmak zorunda mıyım tabi ki de değilim.he yok ben zorundayım diyen varsa da gitsin isterse 20 yıl askerlik yapsın kimse bir şey demez.

    adamlık konusunuda askerlik yapıp yapmama durumuna göre düşünen varsa hayatını fidan dikmeye adasın, bu zamana kadar yaptığı oksijen israfının hesabını versin.
  10. tanıdığı amca dayısı olanlardan müjdeli haber gelmesi istenendir.