• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.58)
beetlejuice - tim burton
genç ve mutlu bir çift olan adam ve barbara maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölürler. bu arada charles ve delia, kız kardeşleriyle birlikte new york'a gelerek maitland'ların evlerini satın alırlar. fakat adam ve barbara maitland bu durumdan hiç hoşnut değildirler. birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramazlar. son çare olarak en kötü hayalet beter böcek'e başvururlar.


  1. "en sevdiğin üç film?" diye sorduklarında "beter böcek, geleceğe dönüş, makas eller" diye listelerdim önceden. tabi üzerinden yıllar geçti, "en sevdiğim" bir sürü film oldu ama bugün sorsalar yine ilk sırada beter böcek olur. ilk ne zaman izledim de sevdim hatırlamıyorum ama anneannemin evindeyken bir gece çıkmıştı tv'de "bak anneanne bu benim en sevdiğim film" demiştim 7-8 yaşında falanken, bunu hatırlıyorum mesela. internetin olmadığı dönemde böyle eski bir filmin cd'sini bulacağım diye ankaralar mı gezmedim istanbullar mı? tee erzincan'dan göndermişti bir arkadaşım. hala çekmecemde durur o kopya. öyle bir sevgi bendeki.
    izumi
  2. aklıma geldikçe, beetlejuice beetlejuice beetlejuice dedirtir.
  3. çocukluğumda ailecek defalarca izlediğimiz film. bir yemek sahnesi vardır ki uzun masalar görünce hep aklıma gelir.
    büyüyüp tekrar izleyince daha durgun gelen hatırladığınız tadı vermeyen güpgüzel film. filmi izlemeseniz bile gidip müziklerini dinleyin onlar hep çok eğlenceli.