1. 2016 abd başkanlık seçimlerinde demokratların adayı olmak için, sarı yelloz hillary clinton'la yarışan reyiz.

    şimdilik işi zor gibi gözükse de, dengeyi sağlama ihtimali hiç az değil. eğer bir şekilde dengeleyebilirse, süper delegelerin bir kısmını kendi safına çekecektir.

    dünya siyasetinin kendisi gibi birine ihtiyacı var, umarım hillary ve trump gibi soytarılar yerine koltukta kendisini görebiliriz.

    ne dersiniz, hoş olmaz mı?
  2. çok hoş olur.
    kendisinin de dediği gibi, yaşlı liberallerin yapacağı bir hatayı, torunları olan genç liberallerin temizlemek zorunda kalmaması için, gelin bernie'ye oy verin!

    kendisinin seçim kampanyası, toplumun her kesimini ilgilendiren kararlar üzerinedir. ülkede ki müslümanında hakkını savunur, escinsel bir bireyinde. karşısında ise milyarderlerin desteklediği clinton vardır. cumhuriyetcilerin aday adayı trump ise kendisi zaten bir milyarderdir. gelelim sanders'a, kendisi wall street ekonomisine karşıdır, gelin el ele yıkalım onların gücünü demektedir, bu ülkeyi %1'lik kesim değil, hepimiz yönetelim demektedir, politik anlamda yenilenmenin vakti gelmiştir demektedir, ancak sesini tek duyan genç kesim oldu. neden diye sorarsanız eğer, ücretsiz okullar, ücretsiz sağlık hizmetleri ve yeni istihdam sahaları oluşturmak gibi projeler gençlere gelecek hakkında umutlandırırken, bir çok özgürlükçü kanunu getireceğine dair de sözler vermektedir.

    sonuç olarak, işi çok zordur. süper salıda zorlanmış sayılır. ancak imkansız değil, bakalım önümüzde ki günlerde ne olcak.
  3. amerikan rüyası vardı artık bir de bernie sanders ütopyası var. evet söyledikleri amerika için sadece bir ütopyadır. ve maalesef ütopyalar ne kadar güzel olsalar da tarih boyunca herhangi birinin gerçekleştiği vaki değildir.
  4. ugo
  5. ülke çıkarları için cumhuriyetçilerin kazanmasını yeğlerim. amerikalı olsaydım ise ona oy verirdim.
  6. abd bayrağında 50 yıldızı 50 çekiç-orak yapacakmış :p
  7. demokrat partiden aday gösterilseydi başkan olmazdı belki; ama hillary clinton şeytanından daha çok koltuk kazanırdı senato'da, burası kesin.

    ulan hem temsilciler meclisi'nde hem de senatoda çoğunluğu kaybetmek nedir? zaten e-posta skandalı, fbi’ın seçimlerden 1 hafta önce hillary’ye soruşturma açması, cnn’in hillary’ye televizyona çıkmadan önce soruları vermesi, hillary’nin 11 eylül olaylarının anma töreninde bayılması (ve hasta olduğunun ortaya çıkması) gibi olaylar yaşandıktan sonra.. her şey belliydi zaten...

    erdoğan’ın ikide bir bahsettiği şer ittifakı var ya hani, işte adeta böyle bir ittifak hâlinde hillary için seferber oldu demokratlar. madonna’sından tutun fetö’süne kadar hepsi hillary için bağış topladı. yine de kaybettiniz.

    eh, artık trump yobazıyla 4 yıl mutlu mesut yaşarsınız.