• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
beyoğlu'nda garibanın otopsisi yapılmaz - oktay güzeloğlu
türkiye'deki yer altı edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan oktay güzeloğlu'nun uzun süredir beklenen eseri; yeniden derlenen eserde; sokak insanlarının gerçek hayatları, yazarın gözünden anlatılmaktadır…

uzun süredir hayranları ve okurları tarafından beklenen bu eserin; her hikâyesi bir sinema filmi tadındadır. okuru her açıdan besler

oktay'ın öykülerindeki insanlar, "otopsi yapılmayacak cinstendir."rütbeleri yoktur".

ona göre beyoğlu'ndaki tüm "gece insanları" bir mayındır. oktay da mayın tarlasında yürüyen yazar olarak, dokunduğu "mayınları" patlatmaktadır. bu yüzden de; ne oktay'ın kalemi ihanete uğramıştır ne de okuyanı
-celal başlangıç-

güzeloğlu'nun en çok üzerinde durduğu, toplumun dışına ya da kıyılarına doğru ittiği ya da kendilerini değişik biçimlerde toplum dışına doğru savuran insanların çoğu kez acıklı, kimi zaman gülmeceli öyküleri. gülmeceli olanlar bile ürpertici. böylece, tanıdığımızı sandığımız beyoğlu'nun arada bir varlığını sezdiğimiz, bambaşka bir evreni daha barındırdığını anlıyoruz.
-orhan duru-
(tanıtım bülteninden)


  1. oktay güzeloğlu kitabına her ne kadar "beyoğlu'da garibanın otopsisi yapılmaz" adını koymuşsa da, beyoğlu kaldırımlarına düşmüş toplumun tükürdüğü insan soyunun en alttakilerine vurduğu neşterle, bir beyoğlu operatörü o.

    gerçek bir beyoğlu insanıdır. ne acır hikayelerini anlattığı karakterlere ne de acınmasına sebep olur. kibirli üstten bakan bir tavırla yaklaşmaz onlara. ki beyoğlunun safraları olarak görülen ve herkesin bucak bucak kaçıtığı bu insanlarla iletişim kurabilmek için gerçek samimiyet gerekir. oktay güzeloğlu'nda bu vardır işte.