1. kürtçe'de '' yaşasın başkan apo'' anlamına gelen slogan
    debe edit: eksileyen youser'ların kafasını anlayamadığım için şahsi mesajlarını bekliyorum.hayır arkadaş, ortada sempatizanlık yok. bilgi içerikli ve hiç bir şekilde taraf tutulmaksızın yazdığım şu yoruma kalkıp eksi veren ve sözüm ona buraya bilgi içerikli yorum görmek için gelen arkadaşlar rahatsızlık sebebini belirtsin de ben de nerde hata yaptığımı anlamış olayım.
  2. türkiye cumhuriyeti'nde vatana ihanet suçundan dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, ayrıca takma adları arasında bebek katili de olan bir teröristin; türkiye cumhuriyeti vatandaşı bazı sempatizanları tarafından yapılan yasa dışı olan sloganı.
  3. slogandır. ama içi boştur. kürt bile olmayan, tamamen derin devlet mahsulü, hükumet kucağından kalkmayan bir mahkumun, kürt halkı tarafından "kürt hareketi" adına bu denli yüceltiliyor olması bana ironik gelmiştir. demirtaş'ı saf dışı bırakmak ve kürt hamiliğinde yeniden silahlı unsurların egemen kılınması adına yeniden yıldızı parlatılacaktır.
  4. dünya uzerinde ki ülke dillerine baktim.hiç bir ülke dilinde karşılığı yok.o kadar uydurma bir kelime.
    biz de böyle uydurma kelimelerden başlık mi acalim.
    iyi o zaman;
    serok börek kol yrak,
    nah nah dal yrak.
    not: yrak tamamen uyduruk birsey.akliniza erkek cinsel organi gelmesin.sansurlemeyin
    (
  5. hiçbir şey ifade etmeyen kuklayı dans ettiren savsöz(sloganımsı)
  6. zamanında izmirde "zito venizelos" diye başırmıştı hainler, şimdi "biji serok apo" diye. fark etmez efendiler farketmez, sadece başlangıçlar mı aynı olur hainlikte sanırsınız, sonları da aynı.

    tanım: türkiye cumhuriyeti sınırlarında en son bülent arınç'ın konu hakkındaki açıklamasına göre düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilen, -bildiğim kadarı ile- cezai bir yaptırımı olmayan terörist övücü söz.
  7. ekşi sözlük denilen mecrâdan bir kaçış sebebim de böylesine yandaş tavırlar sergileyen kürt milliyetçileriydi.

    hani kardeş, nerede milliyetçilik derseniz bu başlığın açılma sebebi tanım girme değil. onlarca kişinin ölümüne sebep olan, diyarbakır'da sur vb. bölgelerde halkın göçüne sebep olup üstüne halen "bize kimyasal atiyürler" tarzında yorumlar yaptıran, bildiğin bebek katilini moda olan bunlarla yaşamalıyıza alıştırma'dır sebep.

    sözlük yönetiminin bu başlığa saygı duymasını beklemiyorum. bu tarz bir başlığın burada durmaması gerekiyor.

    kısaca bu başlığa saygı duymuyorum, yazılanları da tanımıyorum..
  8. aklı başında olan her vatandaşın sadece tebessüm edeceği, kusar gibi konuşulan bir dilden sıçramış fazlalık kelimeler... vasıfsızdır.
  9. kürtçe bir temenni. her temennide olduğu gibi de alabildiğine subjektif.

    ekşinin zıvanadan çıkmasının sebebi de kürtçü diye tabir edilenler değildi. kürtçü diye tabir edilenler (ki bunların çoğu da demokrat veya sosyalistti, kürt bile değillerdi) nedense sözlüğe en doyurucu entryleri girerlerken karşılarında yer alan insanların tek bir bilgi içerikli entry bile girmişliği yoktu. aynı tiplerin buradaki durumu da farklı değil. alabildiğine anket, alabildiğine fason muhaliflik, alabildiğine siyasi gündem. teorik bir şey yazamaz; birikimi yoktur çünkü. bir analiz yaptığını göremezsin. ama ekşi'den kaçmıştır. fişler, küfreder, hakaret eder, iftira eder; ama derdi sözlüğün seviyesidir. evet.
  10. bazılarına göre çok doyurucu bilgilerin girilebileceği başlık. bu tür başlıkların amacı bellidir. beğenenler arasında irtibat kurulması için kullanılır. dost düşman belli olsun. bugün yarın propaganda fırsatı doğduğunda birbirlerini bulurlar. terör ve terörist övücülüğü yapabilecekleri her başlığın altında toplanırlar. hala tanımadınız mı bunları? yapmayın böyle şeyler de niyet okuduğum için utandırın beni.