1. "bende bir yumurta var, sende bir yumurta var. eğer sen bana bir yumurta verirsen, ben sana bir yumurta verirsem; yine sende bir yumurta, bende bir yumurta olur. şayet sende bir bilgi var, bende bir bilgi varsa; ben sana bir bilgi verirsem, sen bana bir bilgi verirsen sende iki bilgi, bende de iki bilgi olur."
    konfüçyüs

    bilgi, hayatı anlamamızı ve şekil vermemizi sağlayan içinde genel-geçer yargılardan tutun da en basit soruların ve sorunların cevaplarını oluşturduğu paylaştıkça/sordukça/merak ettikçe çoğalan bir denizdir.. ve yüzmeyi bilmiyorsanız işiniz çok zor.
  2. athena'nın zeus'un kafasından doğması gibidir.

    her düşünce, gebe bir zihnin doğurduğu bebektir.
  3. yok
  4. yapılan gözlem ve araştırma sonucunda elde edilen gerçeğe denir. ancak elde edilen bilgi yanlış olabilir. bu duruma bilgisizlik değil yanlış bilgi denir. her bilgi doğru bilgi değildir.

    bilgi, insana güç, para vb. birçok kazanç getirir. bilginiz olmadan bu yorumu bile giremezsiniz. ^:ulan amma boş yazdım ya^
  5. zamanın ruhuyla bilgi, hz. google dır. o her şeyi bilir. hatta ne sormak istediğinizi bile.
  6. her şey karşıtı ile güçlü var olur. bilgi yanılgıyı yanında getirir. siyahla beyaz gibi. bildin mi yanllırsın. ama tutnucunun karşıtı yoktur, vardır belki ama net değildir o da olur bu da olur. bilgi güç arzusudur, risklidir. siyah ve beyaz gibidir, gerçeklerse gridir güçsüzdür, güvenlidir karşıtsızdır.
    abi