1. merdivensiz havuzdan çıkamazsın yoksa boğulursun. merdiven şart! - the sims
  2. zamanında çok oynuyordum hatta bütün günümü ayırdığım zamanlar bile oluyordu. nedense sonra biraz düşündüm ve dedim ki oyunda yaptıklarımı bir de gerçek hayatta yapayım. yani canım sıkılmasın diye arkadaş edineyim onlarla görüşelim falan. sonra hobiler edineyim mesela yıldızları izleyerek ufaktan astronomicilik oynayayim ya da bir konu hakkında kitaplar okuyarak o konuda kendimi geliştireyim.
    beğenenlere düşününce çok basit şeylermis gibi görünüyorlar ama benim gibi canı sıkılınca geçmesini bekleyen ya da hiç onu aramazken arkadaşımın beni aramasını beklemek gibi normal sandığım özellikleri olan biri için gerçekten hayatta büyük değişiklikler yaratmış bir oyundur.
    hatta bazen balıkçılık yeteneğini arttırmak için balık tutmak yerine balıkçılık kitabı okuma gibi kendimce hile yaptığımı sandığım bir yolum da vardı ama gerçek hayatta da farkına vardım ki kitabını okumak onu denemekten daha faydali oluyormuş.
    teşekkürler "the sims"
    nagan
  3. (bkz: san andreas)
    (bkz: vice city)
    bu iki şehri çok iyi öğrendim. memleketimde kaybolurum buralarda asla^:swh^
  4. eser miktarda ingilizce kelime öğrendim desem yalan olmaz...
    bir de futbol bilgim artmıştı... (bkz: fifa manager 11)
  5. çoğu savaş oyunundan öğrendiğim şey :
    "bu meslekte yaşamak da ölmek de ekip işidir. yaşamak da ölmek de .. "
  6. kendi tirinizi alin, baskalarina soforluk yapmayin.
  7. fırına yangın alarmı takmazsan itfaiye gelmez ve yanarak ölürsün.. - the sims
  8. aşırı tuzun zararlarını , rusça 5 'e kadar sayabiliyorum, " mutfak" sözcüğünün rusçasını öğrendim bunun yanında rusça küfür edebiliyorum. ukraynalı oyuncuların rusları sevmediğini öğrendim. cs:go
    mmorpg türü oyunlardan bolca yabancı dil pratiği yapmamı sağladı. bunun yanında emek vererek görev yaptığında oyunun daha zevkli bir hal aldığını. planlama , tartışma, ortak hareket etmeyi ve belirli bir rol üstlenmeyi ve değişmeyen o söylemi " şifrenizi kimseyle paylaşmayınız "
    rpg türü oyunlardan ingilizceyi , yaptığın seçimlerin önemli olduğunu ve her zaman sonuçları olduğunu. tabi zamanında save etmeyip geri alamıyorsanız.
    sıra tabanlı oyunlardaysa yönetmeyi ve hesap yapmayı ( şimdi burdan % 50 vurma ihtimali var bunu 2 kare ilerletip arkasına geçirsem şu pederlede güç buffı versem )
    hack 'n slash tarzı oyunlardan "farm,farm,farm,farm " yapmayı öğrendim .
    qqdn