• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.35)
Yazar stefan zweig
bilinmeyen bir kadının mektubu - stefan zweig
kendi dünyasıyla meşgul bir adam, ömrü boyunca o adamla meşgul olmuş bir kadın...r. doğum gününde aldığı isimsiz bir mektupla birlikte, hayatının hiç bilmediği bir yansımasıyla karşılaşır. mektup ölümün ürperten esintisini taşıyacaktır odasına, bir kadının yıllarca kalbinde sakladığı derin aşkının haykırışlarını dillendirecek, özlemi ve acıyı yüzüne çarpacaktır.


  1. çok sevmek bana hep kadın işi gibi geliyor nedense. çok seven erkek ütopik gözümde. yazar da sanki benim bu düşüncelerimi perçinlemek istermişçesine bu duyguları çok keskin bir dille ifade etmiş. tutkulu bir aşkın tek taraflı resmi gibi anlatımı..

    “fakat sen kimsin ki benim için? sen, beni asla, asla tanımayan, bir su birikintisinin yanından geçercesine yanımdan geçip giden, bir taşa basarcasına üstüme basan, hep, ama hep yoluna devam eden ve beni sonsuz bir bekleyiş içerisinde bırakan sen, kimsin ki benim için?”

    (bkz: brief einer unbekannten)
  2. platonik aşktan biraz fazlasının zweig vuruculuğu ile çok güzel işlendiği kitap.

    ya da bir saplantıydı anlatılan.
    beğendim ama "sağlıklı" bulmadim meçhul ablayı.
  3. kendi hayatım: acımadı kii..
    bu kitap: bu acıdı ulan..
  4. müthiş bir kitap, kitabın cinsiyet olarak ters şekilde anlatılması ve kadın benliğinin içsel süreçlerini bu kadar iyi anlatması yazarın dehasını gösteriyor diye düşünüyorum.