bill gates

Kimdir?

"william henry gates iii, ya da daha çok bilinen adıyla bill gates, 28 ekim 1955 doğumlu abd'li işadamı.
gates, microguzu şirketinin kurucularındandır ve şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. forbes dergisine göre 2006'da gates dünyanın en zengin kişisiydi.
1995 yılında, önümüzdeki yol adlı kitabı yayınlanmıştır."


  1. microsoft' un kurucusu olan ancak daha çok tarih hocasına benzeyen insan.
  2. yaşam için temel bir bileşenin kurucusu, dahi bir adam.
  3. istanbul boğazı'nın kıyısını komple satın alıp çay bahçesine çevirebilecek zenginlikte bir adam.
  4. yaptığı hayır işlerinin milyar dolarla ölçülen adam.
  5. kimse bu adam kadar tanınmış zengin olmamıştır..ilginç bir durum..sokaktan 10 adam çevir sor..9 u zengin olarak "bill geyts" der..
  6. zamanında borland'ın ünlü ceo'su charles calvert'i (delphi programlama dilini tasarlayan kişi) kendi şirketine dahil etmiş, kendisiyle beraber .net projesini geliştirmiş, borland'ı ezmiş geçmiştir. bu olayın vuku bulduğu sıralar delphi'nin altın çağlarını yaşadığı 2002 senesi civarı idi hem de. ki bilenler bilirler. c# ve delphi birbirine modüler sistemleri, kütüphanelerindeki hiyerarşi bakımından çok benzerler.

    bugün delphi ölü bir dil, borland da piyasadan silinip gitmiş bir şirket ise baş sebebi bu adamdır. iyi bir şey mi kötü bir şey mi tartışılır. ama tek bir doğru şey varsa bu adam zamanında önüne kim çıktıysa ezip geçmiş ve tekel olmuş. microsoft ile rekabet edebilen bir tek apple kaldı bugün doğru düzgün.

    büyük adamdır.
  7. - rahmetli steve jobs gidince meydan yine kendine kalmıştır.
  8. kendisinin adını, teknolojiyle içli dışlı olan arkadaşlarımdan daha çok üşengeç olan arkadaşlarımdan duyuyorum. zira bir röportajında, "zor işler için üşengeç insanları görevlendiriyorum. en kolay yolu her zaman bulurlar." dediği rivayet edilmektedir.

    bir zamanlar servetini dağıttığı yönünde dedikodular da dolaşmaktaydı posta kutuları arasında. insanlar bayilere kadar gidip kupon doldurmak yerine bilgisayar başında loto oynuyorlardı ama kimseye piyango vurmadı sanırım.
  9. fbi olayında apple destek vermemiş dayıdır. kesinlikle bir şirket kullanıcılarının özel hayatına saygı duymalıdır. tim cook un dediği gibi eğer o kurallar bir kez esnetilirse,iki üç dört kezde esnetilir ve sonu gelmez.

    bill gatesin artık dj olarak boy göstermesini ve teknolojiyi bilenlere bırakmasını rica ediyorum.