1. kişinin bir konu hakkında hiçbir fikir sahibi olmamayı, o konuyu bilmemeyi kendine bir övgü olarak addetmesi durumu.
    peki, bir konuda bilgin yoksa onun iyi ya da kötü olduğunu nasıl bilebilirsin ki? iyi ya da kötü olmadığını bilmiyorsan, o konuyu bilmemekle nasıl övünebiliyorsun ki?

    "valla şekerim, ben akıllı telefon falan bilmem, kullanmıyorum. tuşlu telefon en iyisi. facebook, whatsapp falan da hiç kullanmadım, kullanmam da. ben bilmem öyle şeyler, telefon, sms bana yetiyor. çok lazım olursa bilgisayardan bakıyorum bi şeylere."

    aferin.

    "arabesk mi? ıyy. hayatımda bir kere bile arabesk dinlemedim."
    e bacım, niye ıyy o zaman?

    bilmediğimiz konuları, tanımadığımız insanları, yaşamadığımız hayatları, gitmediğimiz diyarları bilmemekten nasıl bir övünç çıkarabiliyoruz?

    "yazım kurallarıyla falan uğraşamam, ben böyle yazıyorum işinize gelirse" diyen insan var.

    insan gerçekten hayret ediyor
    .
  2. eroin kullanınca nasıl hissediliyor bilmiyorum. evet çok utanılacak bir durum.
  3. cahillikle övünmek yerine bilmediğini söylemek daha farklı kavramlar bence. genel konular hakkında bilgili olmak lazım tabi fakat uzmanı değilsen işin; gereksiz konuşmalar, laf kalabalığı yapmak yersiz. susmalı ve dinlemeli. bir de kimi dinleyeceğini bilmek gerek o ayrı konu
  4. övünmek genel anlamda sakıncalı bir hal. bilmemekle övünmek de bunlardan bir tanesi sadece ve bence diğerlerinden farkı yok. övünmek bir çeşit telafi yöntemi, telafi eksiklikten kaynaklanır, demek ki her övünme bir eksiklik üzerine kuruludur. farklı olduğunu vurgulamak aynı olduğunu hissetmenin bir dışavurumu diyebiliriz. şimdi hızlıca üremeye geçersek aynı olmak seçim tabiatına aykırıdır. birbirinin aynı olanlar arasında seçim yapılamaz, rastgelelik söz konusu olur ki bu da yavruyu sahiplenmede problem yaratır. mantık olarak herkesten farklı olan birini herkesten farklı tercihleri olan biri seçer ve onunla yavru yapar, böylece herkesten farklı olduğuna kanaat getirdikleri yavrularına canla başla sahip çıkarlar, yemez yedirirler, büyütür bu yaşa getiriler.
    abi