• youreads puanı (9.67)


  1. ümit yaşar oğuzcan'ın "bir gece ansızın gelebilirim" şiirinin bazı dizelerinin, rüştü şardağ tarafından rast makamında bestelenmesiyle ortaya çıkmış güzel eser.
    şarkı "bu kadar yürekten çağırma beni" ismiyle de bilinen bir şarkıdır.

    eserin türkiye'nin yakın tarihinde önemli bir yer edinmesi ise 1974 kıbrıs barış harekatı dönemine rastlıyor.

    kıbrıs'ta barış hakeratından önce rumlar ve türkler arasında yaşanan sorunlar ve rumlar tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemler neticesinde yaşanan gerilimli dönemde Türkiye'nin kıbrıs'a asker çıkarma niyeti dönemin hükümeti tarafından bir kaç kez dünyaya deklare ediliyor. ancak bu niyet amerika birleşik devletleri ve bir çok avrupa ülkesinin uyarıları hatta tehditleri üzerine bir dönem realiteye dönüştürülemiyor, adada huzursuzluk, rumların türkleri rahatsız eden davranışları ve eylemleri gittikçe artarken, günler ilerliyor.

    işte tam da bu günlerde, kıbrıs'da yaşayan rumlar adada türkçe yayın yapan ve bazı yayınlarında istek müzik parçaları çalan programlara telefonla katılıp türk tarafının askeri harekar yapamıyor olmasına gönderme amacıyla "türk askerleri için, ' bekledim de gelmedin' isimli şarkıyı çalmanızı istiyoruz" talebinde bulunarak türkler üzerinde psikolojik etki yaratma çabasında bulunuyorlardı.

    bunun karşılığında türkler de aynı programlara bağlanıp bu şarkıyı sık sık çalınma taleplerini dile getirmeye başlamışlardı. bu durum defalarca yinelenince şarkı dönemin en çok bilinen ve sevilen şarkılarından biri haline gelmişti.