1. kesinlikle yanlıştır. bir insanı doğrusuyla, yanlışıyla kabul etmek, ilişkiyi sürdürmek erdemdir. senin de kusurların, hataların var; unutma bence.
  2. herkes her saniye yavaş yavaş değişiyor.

    birinin bunu hızlandırma veya bir yöne çekmesi de makul bir şey. zorlama ile yapılmadığı sürece.

    telkin vererek, konuşarak veya sadece varlığı ile birini değiştirmek en olağan şeydir. zira o kişi senin sevgini ve arkadaşlığını kazanmak veya pekiştirmek için yeni şeyler yapabilir, yaptığı şeylerden feragat edebilir. bu yeni şeyler ise bir zaman sonra kendisine işlemeye başlar tabi ki. bir insan yaptığı şeyden ne kadar soyut kalabilir.

    bu olay bencil bir şey de değil. eğer değişmesini istediğiniz kişi, değişmesini istediğiniz konuda değişiyor ise ( zorlama olmadığı sürece tekrardan ) bunu kendince düşünerek yapmaya başlamıştır. yaptığı şeye devam etmek ile ilişkinizin mutluluğu arasında bir kıyas yapıp, hangisinden daha fazla zevk aldığını seçmiş ve kararını uygulamıştır.

    dünya toz pembe değil... hep değişmemizi bekleyenler var. hem değişmeyip hem de mutlu kalınamıyor. mantıklı olan değişmek veya değişmemek arasında mantıklı seçim yapmak
  3. yapamazsınız.

    değişim insanın kendi iç dinamiğidir. iç dinamikleri manipülasyona çok açık değilse ancak yaptıklarınız bir hatıra olarak kalır. en iyi ihtimalle çorbada tuzunuz olmuş olur.
  4. zorla yapılan bir müdahale ise "saygısızlıktır". hele ki bazı insanların, yakın arkadaşları ya da birlikte oldukları kişiler üzerinde hak talep etmeleri, hayatlarına müdahale ve onları kontrol etme hakkını kendilerinde görmeleri bana çok sığ ve hadsizce geliyor.
  5. saçmalık çünkü hiç kimse kendi isteği dışında değişmez. o yüzden iki tarafa da mutsuzluk getirmekten başka hiçbir işe yaramayacak eylem.
  6. saygısızlıktır.

    değiştirmeye çalışmak yerine asıl halini kabul edeceğin biriyle olmalısın sayın ilgi orospusu.
    kimse senin küçük robotun değil.
  7. sadece ikili ilişkiler çerçevesinden bakilan olay, çocugunuzu, ebeveyninizi, cok sevdiğiniz bir arkadaşın bir davranışını değistirebilirsiniz, sevgilinizin de eşinizin de aslinda kalbine inanirken kendisine zarar verdigini dusundugunuz davranislarini degistirebilirsiniz, dogru bakis açısı doğru yonlendirme, örneklemeler, karşidakini taniyarak takinilacak yontemle gayet kolaydir, birini değistirmeye calisinca "benim istedigim kisi ol" demek zaten bencilliktir, ancak asli olarak bunu karsidakinin dolayli olarak da kendiniz icin yapiyorsaniz gayet iyi bir seydir. anladigi dilde anlatarak 70 yasindaki kisiyi de degistirebilirsiniz, ancak yas ilerledikce daha sancili olur , yeter ki karsidaki basit cumleden anlayan biri olsun, cidden bu yanlış bir şey değildir.
  8. bunu bana yapmaya çalışan insanı hayatımdan çıkarırım, ki çıkarıyorum da.
  9. değiştirmek istiyorsaniz başkası üzerine hayal kurun. mal mal seyler yapmanın ne anlamı var.
  10. hepimiz günden güne değişiyoruz , gelişiyoruz . bunu çevremizde bulunan insanlar aracılığıyla yapıyoruz çoğu zaman. birisiyle fikir alışverişinde bulunuyoruz ve bakış açımız değişiyor.bir hareketimizin karşımızdakini kırdığını görüyoruz ve yapmamaya çalışıyoruz.o kişi bizi değiştirmeli fakat sözlerle, yaptırımlarla değil davranışlarıyla , tavırlarıyla ve hoşgörüyle tabi. değer verdiğiniz kişi için değişirsiniz. size saygı göstermiyorsa değer vermezsiniz zaten