1. bu kişi sevgili ise (bkz: değer vermek) ;

    yok bu kişi arkadaşınız ise (bkz: tatile çıkmak) veya (bkz: borç para vermek) ;

    sevgili konusunda beklediğiniz gibi kazık yediğinizle kalıyorsunuz haliyle, ama arkadaşlar konusunda yanılmadığımı gördüğüme sevindiğim durumlar var
  2. topluluk içinde, size veya diğer insanlara karşı davranışlarını gözlemlemek.
  3. kesinlikle kavga dövüş etmek. deneyimlediğim en iyi yoldur. farz-ı mahal, kocamla kavga ediyorum elim belime kayıyor, bi çirkeflik, bi senin ağzını yırtarımlık. kocam asla salon beyefendisi çizgisinden kaymazken, ben cennet mahallesindeki pembeye evriliyorum. üçüncü kişilerde de böyleydi, kavga anı önemliydi.
  4. valla yanyana 3 sene gece gündüz beraber geçirince tanıyorsunuz :d ama biraz uzun bir süre dediyseniz, planladığınız bir buluşmaya gelemeyeceğinizi söylediğinizdeki tavrına bakın.. bahane uydurmanız gerekiyor mu? bence büyük kıstas.. çok ince para hesabı yapıyor mu? başkasının yanında size karşı davranışı nasıl? ve oturup "ne(ler)" hakkında sohbet edilebiliyor. thats the point
  5. aynı evde kalmak. çok uzun süre kalmasanız bile çoğu huyunu öğrenebiliyorsunuz.
    efzey
  6. beraber seyahat edin.

    bakın tatil yapın demiyorum. sadece seyahat edin. atlayın arabaya, arabayı siz kullanın yanınızda da o otursun bir şehirden başka bir şehre kısa seyahat yapın.

    insan en iyi seyahatte tanınır.
  7. bir adam hz. ömer (r.a.)'in yanında bir hususta şâhitlikte bulunmuştu. hz. ömer ona: "ben seni tanımıyorum, seni tanıyan birini getir" dedi.

    orada bulunanlardan birisi: "ben onu tanıyorum" deyince, hz. ömer: "nasıl bilirsin?" diye sordu. o da: emin ve âdil bir adam olarak tanıyorum" cevabını verdi.

    hz. ömer (r.a.) tekrar sordu: "gecesini gündüzünü bildiğin, yakın bir komşun mudur?" "hayır" diye cevap verdi adam.

    hz. ömer (r.a.) sormaya devam etti: "insanın takvâsını ortaya koyan, muâmelesidir. bu adam, alış'veriş yaptığın bir kimse midir?" adam tekrar "hayır" dedi.

    hz. ömer (r.a.) bu defa: "bununla, insanın ahlâkının güzel veya çirkin olduğunu anlamaya imkân veren bir yolculuk yaptın mı?" diye sordu. adam bu soruya da "hayır" cevabını verince, hz. ömer (r.a.): "sen onu tanımıyorsun" dedi ve sonra da adama dönerek: "git, seni tanıyan birini getir" buyurdu.

    ya yakın komşuluk ya alış-veriş yahut beraber yolculuk.
  8. kendimizi tanıdık da başkası kaldı, he yolculuk he.
  9. go oynamaktır
  10. yoktur öyle bir yol.
    burnunuzdan fitil fitil getirerek, ''acı tecrübe''lerle ne boktan birisi olduğunu zamanla anlayacağız, anlayaksınız, anla....