1. bir entry yazıp yüzlerce kişinin hayalini gerçekleştirebiliyorsanız bu da mümkündür. ekşi sözlük denilen çöplükte açtığım bir başlıkla benim bildiğim yüzlerce kişinin hayali gerçekleşti. sadece insanların hayallerini gerçekleştirmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlattım sürüye.

    https://www.eksisozluk.com/entry/69244433

    bir başka entry ise "5 bin lira iş kurmak" başlığına yazdığım bir entrye hala abi dünyaya bakışımı değiştirdin diye mesajlar alıyorum. binlerce insan dünyaya farklı bakmaya başladı.

    https://www.eksisozluk.com/entry/44991230

    örnekler çoğaltılabilir. neyse. bir entry ile binlerce insanın hayatına etki edebiliyorsan bir kitapla dünya neden değişmesin dedim. daha önce iki kitap yazıp yayımlattım. ancak bunlar bir amacı olmayan kaygısızca hikayesini anlatan romanlardı.

    tek bir sorun var insanların kitap okumaması. ingilizce kitap yazsam dile o kadar hakim değilim. ve yabancı yayınevleriyle bir bağlantım yok. türkçe yazmak durumundayım.

    ama ben inanıyorum dünyayı değiştireceğime. bu çok saçma bir hayal gibi gelebilir ama ben inanıyorum. elimden geleni yapacağım. ateşi söndürmek için su taşıyan karınca hesabı. yangını söndüremesem de elimden geleni yaparım gerekirse bu yolda ölürüm.
  2. dünyayı değiştirecek bir kitap için elimden geleni yaparım, gerekirse ölürüm diyen bir isanın elinden çıkacak kitap kesinlikle okunur. merakla beklenen kitaptır. yalnız öyle bir kitap olmalı ki daha önce hiç düşünülmemiş, daha önce böylesi hiç yazılmamış olmalı.
  3. bir nokta binlerce şey anlatabilir. ya da bir virgül, mesela sen, ben. ama sen. ama ben. aramıza koyduğumuz virgülden sen de sıkılmadın mı? yoksa bu bir nokta mı? büyük harf mi alayım yeni bir başlangıç için yoksa virgülle mi devam edeyim söyle, aliştetümkelimeleribirleştirdim, sen hariç. sana noktakoymadımvirgülleayırdımama sen neyaptıngittinşimdiayrıolduğuniçinbanakızmamalısın. kelimeleri ayırdım, seni de. önce senden başladım anlamanın yolu bu yüzden acıdan geçer. ölerek anlarız sonsuzluğu, yok olarak var olmayı, hiç olarak bir olmayı. cennet nedir bilir misin? cennet biziz. cehennem sen ve ben gibilerle dolu. sen ve ben olmadan biz nasıl olur anlat hadi.

    gibi bir tarzı olmalı. yani metnin kendisi bile anlatmalı.

    kırmızı kelimelerim var ve bana eş sayıda mavi kelimeler verecek biri n i arıyorum. neden arıyorum? aradığım kim? aynaya baktığımda gördüğüm kendim oysa. kendimi bu kadar mı yitirdim? ey benliğim, seni birliğime katmayı neden unuttum?

    renkli kelimeler, eş ve eşit. eşitsizlik varsa bile bir anlamı olmalı.

    çok uzak bir yolculuktan geldim ateş. her 500 yılda bir geliriz ve bizi seçenleri seçip onlara da öğütleriz. sakın umudunu yitirme. bak sana dokunuyorum. yanındayım.

    bilim kurgu biraz. makarnanın sosu gibi. belki gerçekten gerçektir, belki gerçekten sahte. bu dünya gibi. bu dünya da bir başkalığın düşü değil mi zaten? küçümseyecekler. aldırma. yanıt bile verme.

    bu entry zaten silinecek. ölen çocuklar gibi.