1. la violencia .

    yani şiddet demek. kaliteli bir bar olacak. hayalini kuruyorum. yarı restoran tarzi, çok güzel yemeklerin yapıldığı bir mutfak felan... ah ah..
  2. bir kitap kafe açıp adını "kıraathane" koymak istiyorum.
  3. "parlak fikirler atölyesi" açmayı düşündüm. boş dükkana kira ödenmez diye vazgeçtim.
  4. bir mekan açacak olsanız kafe, bar vs. ismini ne koyardınız; yaratıcı şeyler bu sayede ilgi çeken mekanlar var son dönemde.

    mesela izmir'de gazi kadınlar sokağını bilen bilir; orda bir zamanlar açılan öküz isminde bir bar vardı baya popülerdi. sonradan karşısına başka bir mekan açıldı ismi trendi. gel zaman git zaman sokağa her girenin dikkatini çekti bu durum tabi. sonuçta esprisi de güzel oldu; sonuçta mekanlar birbirine bakıyordu yani öküzün trene baktığı gibi.

    imkanınız olsa sizler açacağınız yeni mekana isim ne koyardınız ?
  5. muhabbet adında bir yer açmak isterdim.
    herkese, yılların müdavimi gibi davranılmasını, sanki mahallede elinde büyümüş mahallenin genci gibi sıcak hissettirecek bir yer olmasını isterdim.

    mutlaka duvarların neredeyse tamamı kitaplıkla kaplı olsun, insanların yalnızca insanlarla konuşarak değil, okuyarak da muhabbet edebileceği anlaşılsın, kitap okuyana özel kahve yapılsın ve özel koltuklar sunulsun isterdim.

    pektabii ki olmaz, asla. kötüler var, bırakmazlar.
  6. kız kardeşim ve onunla aynı kaderi paylaşan kore dili mezunu üç arkadaşı, ankara'da güney kore temalı minnoş bir kafe açmayı, adını da (bkz: annyong) yani "selam" koymayı düşüne dururken, bankanın kredi vermediğini öğrenip, hayallerine küsmüşlerdi.
    izumi
  7. benim bir fikrim vardı. tabii gerçekleştirme ihtimalim düşük de olsa, anlatayım sizlere.

    mekanın adı "heaven & hell"

    mekana giriş biraz uzun tutulacak bir koridordan oluşacak -sırat köprüsüne benzetilecek- ve orada sürekli dio'dan heaven&hell şarkısı çalacak.

    giriş katı araf olarak geçecek, burası için çok spesifik özellikler bulamadım.

    mekanın alt katı hell yani cehennem temalı olacak. taban kırılmaz sert camdan oluşacak ve altında alev figürleri olacak.

    üst kata çıkan merdiven tabii ki stairway to heaven adını alacak ve burada da led zeppelin'den stairway to heaven şarkısı çalacak.

    üst katta heaven yani cennet teması işlenecek tavanı ve duvarları bu temaya uygun duvar kağıtları veya resimlerle süslenecek.

    yapan olursa haber etsin uğrarız.
  8. dingonun ahırı, bir arkadaşımla ortak hayalimiz tam olarak ahır konseptli bir bar

    -neredesin aşkım?
    -dingonun ahırında..
    -sen benle dalga mı geçiyorsun gerizekalı neredesin?!!
    -dingonun ahırı ulan!!
    minvalinde diyaloglara sebep olabilir
  9. (bkz: paradise)
    benim için özel bir anlamı olan bir isim koyarım. o nedenle bunu seçtim. hem herkesin anlayacağı bir anlamı var, hem bana özel.
  10. eski olurdu. hayalimde hep o pulu fiction'daki mekan var. aynısından yapacağım.