• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (2.00)
biz böyleyiz - caner özyurtlu
"çocukluk ve gençlik dönemlerini birlikte geçiren bir grup arkadaş, yetişlinliğe geçmeleriyle birlikte farklı yönlere savrulur."


  1. film hiç bitmeyecek sandım uzadıkça uzadı, vasatı bile tutturamamışlar. film defalarca, bitecek gibi oluyor ama bir türlü bitemiyor. belli ki hikayenin sonunu bir türlü yazamamışlar.

    karakterler berbat. film sürekli gizli gizli erkekliğe, geleneksele övgü pohpohluyor satır aralarında. daha acısı muhtemelen bunu yaptıklarını farkında bile değiller.

    caner özyurtlu eşi, dostu seveni bol bir insan belli ki. hayalet dayıdır, biz böyleyizdir falan ekmeğinin peşinde işte. keşke ekmeğini sinemadan değil de kartonpiyer işinden falan kazansa dedirtmiyor değil ama. trailer
  2. yönetmen kendinden umudu kesmemiz için film çekmiş gibi geldi bana. benden bişi çıkmaz siz başkalarına bakın diyor bu filmde.
    abi
  3. filmi izlemeden yorum yapıyorum ama ilk on beş dakikasına anca dayanabildim. zoraki koymuşlar sanki bütün ünlüleri de alın kafadan bir hikaye uydurup çekin der gibi bir his bıraktı bende. o vakit işte geri tuşuna abanıp kaçtım ama üzgün değilim.
  4. vizyondayken izlemiştim bu filmi. evet olmuş bir film sayılmaz, paraya yazık belki de ama şimdi keşke sinemaya gidebilsek de izleyebilsek diyor insan. özledim sinema konseptini, filmin ilk yarısında patlamış mısır bitene kadar tam rahat edemeyip ikinci yarıda dikkatli izlemeyi :)

    bir de sanırım ekşisözlükte okumuştum, gelen sert eleştirilere caner özyurtlu "imdbde ben 6 verdim filme zaten" gibi bir yorum yapmış, doğru mudur bilmem.