• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.18)
black mirror
bu bilimkurgu antolojisi dizisi, insanlığın en görkemli buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin zıtlaştığı karmaşık ve teknolojiyle dolu bir yakın geleceği konu alıyor.


  1. !---- spoiler ----!

    yeni sezon hiç fena değil. bilincin bedenden ayrılıp kısıtlanmış bir alanın içine sonsuza dek hapsedilmesi fikri üzerine temalanmış 1. ve 6. bölümü özellikle beğendim. fikir gerçekten çok korkunç, hikayeler muazzam.

    2. bölüm, geçmişteki sezonlardan birkaç bölümü anımsatıyor. bir parça klişe buldum. ayrıca fazlaca tahmin edilebilirdi.

    3. bölüm kendi iç tutarlılığında sıkıntılar yaşasa da, yaratıcı bir fikir ve üst düzey atraksiyonu ile hiç fena değildi.

    4. bölümü pek sevemedim. black mirror bu aşk meşk konularını teknolojiyle yan yana getirince pek de etkileyici işler ortaya çıkmıyor sanki, ne bileyim. her şey olur da sanırım bu noktaya gelmeyiz de dedirtmedi değil.

    !---- spoiler ----!

    henüz 5. bölümü izlemedim ama bu sezondaki favori bölümüm kesinlikle 1. bölüm. henüz hiç black mirror izlememiş olanlara da tavsiye ederim.
  2. 21. yüzyılda yaşayan herkesin izlemesi gereken muhteşem bir ingiliz dizisidir. her bölüm farklı bir konuyu, farklı oyuncu ve yönetmenlerle işliyor. hayatı, insan ilişkilerini, teknolojiyi, sistemi ve daha pek çok şeyi sorgulatır.
  3. rahatsız eder her bölümü. yaşamak istemiyorum ben böyle bir gelecekte dersiniz.

    !---- spoiler ----!

    kötü bir olayı teknoloji sayesinde yakaladığınız da burada kötü olan teknoloji değildir.
    bir veri dosyasının acı çekmesine üzülmek de gariptir.

    !---- spoiler ----!
    kikk
  4. her bir bölümü film olarak da cekilebilecek kalite ve derinlikte ingiliz yapımı dizi. 12 bölümlük yeni sezonu için sabırsızlanıyoruz...
  5. 1. sezonun ilk bölümünde yaşananların ardından olayı yapan çetenin olay için "21. yüzyılın ilk büyük sanat eseri" ifadesiyle bütün sanatçıların hayal gücü ve cesaretini resmetmiştir . modern çağda nasıl sanat eserleri çıkabileceği hakkında da fikir vermiştir.
  6. 6 bölümden oluşan 3. sezonu ile bugün izleyicisine "merhaba" diyen canım dizi.
    ilk bölümü olan nosedive'ı izledim. diğer bölümleri ara vermeden izlememek için kendini zor tutuyorum.
  7. bi kere senaryolar çok emek verilmiş, aklımıza gelenden sonraki aşamaları da çekebilmişler. her bölümü güzeldi, özgündü. beklentiyi karşıladı.
    abi
  8. vay bana vaylar bana, geç buldum erken kaybettim dedirten dizidir.
    iki gün önce arkadaş tavsiyesiyle izlemeye başladım, üçüncü sezona geldim bile.
    bilim kurgu severler buraya gelsin bişi dicem (swh) her bir bölümün bağımsız hikayesi olan , geleceğe dair öngörülerde bulunan, sorular soran ve makul cevaplar veren dizidir.

    örneğin, günümüzde bizleri esir almaya başlayan "like" sayısına göre insanlara değer biçme olayı nereye kadar varabilir?

    örneğin, bazen hepimizin kanını donduran suçların faillerine karşı adalet sistemini yetersiz görüp daha ağır cezalar istediğimiz durumlar oluyor. ya da o suçlunun yaşattığı acıyı yaşamasını istiyoruz. böyle bir ceza sistemi olsa nasıl olurdu?

    ben olsam ne yapardım sorusunu her bölümde sordurmuştur.

    izleyin izlettirin.
  9. teknolojinin gelecekte yaratacağı olumsuzlukları ve çarpık ilişkileri konu alan ve her bölümü birbirinden bağımsız olan ingiliz mini dizi. konusu itibariyle bu tarz ders veren dizileri sevmem ama genel konunun yanında her bölümde ayrı ve hiç akla hayale gelmeyecek konular işlemesiyle gönlümü kazandı.
    dizi değilde sanki her bölüm bir sinema filmi gibi, arada hüzünlendirmiyor da değil. baya ünlü ingiliz oyuncular da yer alıyor ve çok iyi oyunculuklar da izleyebiliyorsunuz.

    dizi - film arasında bir şey izlemek isteyenler varsa tavsiye edilir.
  10. normalde çevremde ne izlesekçi başı olarak bilindiğim için sürekli birilerine izlemesi için bir şeyler öneriyor olurum. ama bunu daha hiç kimseye öneremedim. izleyen birini görünce de inanılmaz kıskanıyorum. bir tek ben bilmek istiyorum sanki.
    çok değerli bir yapım. umarım 12 bölüme geçtiğinde kalitesinden ödün vermez.