• youreads puanı (9.43)


  1. queen'in büyüleyici eseri. yayınlanalı kırk yılı geçmesine rağmen hala zirvededir,efsanedir. her vakit dinlenesi şarkıdır.
    dag
  2. edebiyat dersinde performans ödevi olarak üç kişi bu şarkıyı söylemiştik. berbat etmiştik tabii. sınıfın ve kendimizin attığı kahkahalar hala kulaklarımda. belki o ödevden dolayı sözlerini muhteşem bir şekilde biliyorum. canım sıkıldığında karaokesini açıp freddie mercury havalarında söylerim.
  3. klasik müzik için vivaldi'nin dört mevsimi ne ise; rock müzik için bohemian rhapsody de odur.
  4. kanye west tarafından tecavüze uğrayan vücuduma ismini kazıdıgim queenin başyapıtı insanlığa bir armağan adeta.
  5. herkesin merak ettiği bir soru olduğunu varsayarak hikayesini araştırdım ben de biraz. official olarak gruptan herhangi bir bilgi yok bu bağlamda. ama herkesin bir teorisi var ve bana en mantıklı geleni için:

    !---- spoiler ----!

    it's the story of a boy, whose girlfriend left him for another man. he kills him and now the gang of the other man is after him. he goes to meet his mother before the gang finds him. the opera part of the song is the gunfight, where the gang mocks him for being "just a poor boy." they shoot in the air which is thunderbolt and lightening. he begs but they wouldn't let him go. so he kills them all. "so you think you can stone me and spit in my eye?" as he celebrates. but still, he knows he'll have to spend his life as a fugitive. he needs to "get right out of here" which explains the melancholy at the end. even though he came out alive, he will never be able to see his mother again.

    !---- spoiler ----!
  6. geçen gün arkadaşımın bu şarkıyı kastetmek için "hani şu en ünlü şarkı var ya" sözlerini kullandığı şarkı.
  7. bir kez dinlenildikten sonra bile müptelası olunan bir queen efsanesi. normal bir ruh haliyle ya da normal bir kafa yapısıyla yapılacak eserlerden değil. muhteşemliği de oradan geliyordur belki, kim bilir.
  8. çok temiz bir ingilizce ile söylenmiş şarkıdır.
  9. the white buffalo'dan da dinlenilmesi gereken queen efsanesi.
    kuz
  10. suicide squad'ın 2. fragmanında mükemmel bir şekilde kullanılmış olan queen parçası. filmi bilmem ama fragman benden müzikle uyumu sayesinde 10/10 aldı.