• youreads puanı (9.43)


  1. klasik müzik için vivaldi'nin dört mevsimi ne ise; rock müzik için bohemian rhapsody de odur.
  2. baştan sona sadece dinleyerek ezberlediğim ilk şarkıdır. kendisini, bütün ailemin önünde, sarhoş bir biçimde, karaoke etkinliğinde, varolan bütün iğrenç sesimle baştan sona söylemişliğim de vardır.
  3. sarkiyi ilk dinledigimde bismillahi duyunca sok olmustum niyeyse.
  4. "modern tüketime yönelik şarkılar yazmaktan hoşlanıyorum. insanlar dinledikten sonra kullanılmış bir mendil gibi atıp bir sonrakine geçebilsinler diye." sözünü demiş bir adamın yazdığı şarkıdır.
  5. çok temiz bir ingilizce ile söylenmiş şarkıdır.
  6. freddie mercury tarafından yazılmış efsane şarkı. çıktığı sene listelerin bir numarası haline gelmiştir. bir milyondan fazla satışa ulaşmıştır.
  7. freddie mercury'nin 60 akor kullandığı başucu eseri. harmoni birleşimleri de dahil tamamını küçük kağıt parçalarına yazarak tamamlamıştır. hatta şarkının oluşma aşamasında (ki müziğe döküş,tamamlayış stüdyo olarak yaklaşık 70 saat sürmüştür. bu tamamen freddie'nin mükemmelliyetçiliğinden kaynaklanıyor. 'making one vision' videosunu izleyerek görebilirsiniz.) brian may, freddie için şöyle diyordu; '' every time freddie came up with another 'galileo' '' yani bu şarkıda sanki freddie'ye parça parça vahiy geliyordu.

    bu şarkı queen'in en üretken zamanlarından olan birinde, 1975 yılında yayınlandı, a night at the opera albümünde yer aldı. zaman olarak ve şarkı sözü olarak baktığımızda ister istemez insanın kafası karışıyor.
    mesela ilk dinleyen biri şu cümleyi görse 'aidsle mi alakalı acaba?' der.
    : ''body's aching all the time'' halbuki yaklaşık 10 yıl sonra aids oluyor.
    çokça garip,düşündürücü şey var anlam veremediğim.
    ama kendisi de bunu biliyor olacak ki, şöyle bir cümle söyledi bu şarkı hakkında.

    ''it's one of those songs which has such a fantasy feel about it. i think people should just listen to it, think about it, and then make up their own minds as to what it says to them... ''
  8. anlamını kimsenin çözemediği bu muazzam şarkı önümüzdeki yıllarda film olacak!
    freddie mercury'i ise mr. robottan tanıdığımız rami malek canlandıracak.
    sahne performansına dair bir şey olmazsa şayet, güzel bir performans bekliyorum. zira freddie'nin introvert kişiliğini oynayabilecek kapasitede.