1. hudson soft'un 1983 yılında yayımladığı bir dönemin ünlü video oyunu.
    günümüzde Android ve ios uygulamaları ile cep telefonları veya tabletlerde ücretsiz olarak oynanabilmektedir.
  2. allah' ım ne kadar mutlu oldum... şu oyun başlıklarını görünce kendimi bildiğin kara cahil hissediyorum. hayatımda sevmediğim bir şey varsa ki oyunlar. ne kafam basar, ne anlarım ne de zaman ayırırım. ama vakti zamanında televizyona takıp bu oyunu oynamışlığım vardı. hiç bir şeyden mahrum kalmadığımı anlayıp duygulu bir surat ifadesiyle karşıladım bu başlığı.
  3. en sevdiğim 9999 in 1 oyunu.
  4. amiga ve pc'ye popülerliğini taşıyamamış, bizi "dyna blaster" ve birkaç yıl sonrasında "panic bomber" ile avutmuş oyundur. hiçbir zaman atari'de oynadığım bomberman'in yerini tutmadılar.
  5. yıllaaaar yıllaaaar önceden kalan tek klavyeye iki kişi sıkışmamızı gerektiren oyun.nostalji oldu bak şimdi.
  6. benim için gerçek bomberman atari salonunda oynadığım, müzikleri harika olan şu bağlantıdaki oyundur

    Bunu oynadıktan sonra atarimdeki bomberman çok kıytırık gelmişti.
  7. oyun sonunda şifre verirdi. onu bir yere yazardık. onu oyunun başında yazınca üst seviyeden başlardın. gece gece duygulandım bak.
  8. popüler bir video oyun serisidir. ilk olarak japon video oyun şirketi hudson soft tarafından 1983 senesinde geliştirilmiştir. teknik olarak ilk bilgisayar oyunlarından birisidir. ama, bizler onu daha çok atari ve nes^:nintendo entertainment system^ platformlarındaki sürümlerinden tanımaktayız. oyun, birçok ülkede game boy sürümleriyle de oldukça meşhurdur.

    japonca "bakudan otoko" ismiyle piyasaya çıkmış, daha sonra "bomber man" ve "bomberman" isimlerinde yaygınlaşmıştır. türkçesi ise "bombacılar" ismiyle anılmaktadır.

    oyunda eğlence ön plandadır. canavarların türlerine göre hız, yapay zeka ve agresiflik özellikleri değişmektedir. bu durum oyuna biraz strateji tadı da vermektedir. uzun vadede oynamaktan sıkılacağınız muhtemeldir, ama ilk oynandığında oldukça eğlenceli bir oynanışa sahiptir. ilerleyen bölümlerinde, bombacımızın kazandığı hız, uzaktan kumandalı bomba kullanabilme, seri bombalar yerleştirebilme, örme duvarlardan geçebilme gibi özelliklerle birlikte oyundan sıkılıp, olayı kapı çevresine bomba yerleştirerek çıkan canavarları imha etme gibi bir nevi bonus bölüm fantezilerine getirebiliyorsunuz. çünkü, bölüm içersindeki tüm canavarları kısa sürede öldürmüş oluyor ve arta kalan süre fazlalığını değerlendirmek isteyebiliyorsunuz. strateji bakımından, olabildiğince az özellik kullanmaya gitmek aslında oyunu daha eğlenceli kılıyor bence.

    1990 senesi itibarıyla oyunun farklı versiyonlarının sürümü hız kazanmıştır. avrupa oyun pazarında uzun süre "dynablaster" ismiyle de piyasaya sürülmüş oyun serisinin ilk multiplayer (çok oyunculu) versiyonu (bkz: super bomberman) isimli oyun serisiyle başlamıştır.

    oyunun ilk üç boyutlu versiyonunu yine hudson games geliştirmiş, dağıtımını nintendo şirketi yapmıştır. tek oyunculu oynanışta değişikliğe gidilerek, bölümlerde sabit bir oyun alanında kalmak yerine progresif olaylar zincirine geçiş yapılmıştır. bununla birlikte çoklu oyuncu seçeneği de sunulmuştur.

    1998 senesinde play station sürümü çıkmıştır. 2003 senesi itibarıyla ise online platformlara taşınmıştır.