1. adım başına dudak uçuklatma kapasitesi / canlı organizma sayısı astronomik değerlerde olan kötülükler mıntıkası, otogar.

    3-4 kat yerin dibinde kümelenmiş sonsuz tamir atölyeleri ve ecevitten beri güneş görmemiş metamorf kunduz ustaları haiz bu mekan, korku ve gerilime doyumsuz oligopol seyahat piyasasınca evrene meydan okumanın teşvik edildiği izlenimi bırakan felsefi bir öğretinin jübilesidir.
  2. metro ile geliyorsanız eğer turnikeyi geçtikten sonra " adana adana merkez patlıyor herkes" nidalarıyla karşılaşıp "kardeş, ablacım nereye yardımcı olalım" gibi cümleler duyarsınız, aldırış etmeyin, adana diye edirneye götürürler ruhunuz duymaz.
    otobüsü binmek için beklerken "abi esans var istermisin" tiplerle, suriye teyzeler çocuklarla karşılaşacağınız tam bir ne idiğü bilinmez bir yerdir.
    hele o alt katta kaçak mazotu, on numara yağı dayıyorlar otobüslere haberiniz olsun.
  3. insanda kaçıp gitme isteği uyandıran distopik yapı. üniversitelerin mimarlık fakültelerinde nasıl bina yapılmaz dersi olarak verilmesi gereklidir. adının geçtiği zaman "allah düşürmesin" denilmelidir.
  4. yağmurlu havalarda mayo ve şnorkelinizi unutmayın
  5. neden geldim istanbul'a izlenimi uyandıran topik yapı.
  6. istabula kaçıp gitmişim, cepte 20 lira var... esenler otogarına indim, hayatımda gördüğüm en korkunç, en karmaşık, en pis yapıya sahip olan yer. şu zamana kadar en az bi 20 şehrin otogarını görmüşümdür bu derece korkutanını görmedim. ha bu arada izmir otogarı birazcık esenleri andırıyor.
  7. tam manasıyla bir labirent bir karınca yuvası değişik bir mekandır.içinde tüneller ve bu tünellerde ne işleri var dediğim terzi,berber,tuafiye gibi dükkanlar.entrerasandır.
  8. otobüs içeri girdiğinde ruhumun daraldığı kaotik yer. neden bir türlü düzenli, insani ve temiz bir otogar inşa edemiyoruz? sürekli önüne atlayan ve bilet satmaya çalışan insanlar da cabası. mecbur olmadıkça gitmediğim yer.
    bee
  9. yerli mordor..
  10. alt katlarındaki zindanlarda goblin ve orkların otobüslerde muavinlik yapmak üzeri yetiştirildiği kaotik ve zamanda donmuş bir mekandır. otogar sakinlenince anlatılanlara göre; yeterince alta inerseniz yer altında zehirli egzoz gazı solumaktan köstebek adamlara dönüşmüş, geceleri ortaya çıkıp istanbul halkına dehşet saçan esnaf ve seyyar parfümcülere rastlamanız mümkündür. temiz bir tuvalet veya yiyecek bir şeyler bulmak ümidiyle yapının alt katlarına inen turistlerin çoğundan bir daha haber alınamamıştır. es kaza tekrar yüzeye çıkmayı başarabilenlerinse dilleri tutulduğu için aşağıda ne olduğunu öğrenmek mümkün olmamıştır.